Померла баба Настя, яка годувала голубів у центрі Луцька: історія жінки

30 Жовтня 2021, 12:10
Схимонахиня Єва 3336
Схимонахиня Єва

Померла схимонахиня Єва, яка неодноразово ставала обличчям міста в об'єктивах фотографів, коли годувала голубів на Театральному майдані. 

Сумну звістку Район.Культура стало відомо на сторінці «Чернецтво Волині» у фейсбуці. 

Похорону схимонахині відбудеться у суботу, 30 жовтня, о 14.00 у храмі святої великомучениці Катерини, Свято-Василівського жіночого монастиря (м. Луцьк, пр. Волі, 2, вхід за Свято-Троїцьким Собором).
 
Схимонахиню звали Анастасія (сама жінка називала себе баба Настя). Її історію публікував Таблоїд Волині.
 
Народилася і росла жінка у селі Лище у багатодітній сім’ї. По закінченню школи ще молода не покинула село, а пішла працювати в колгосп.
 

«Кликали заміж. Двічі. Але я не пішла. У нас вдома деякий час жила монашка. Я її дуже любила. Вона завжди розповідала про Страшний суд мені, про Бога, про віру. Завжди, коли говорила щось про суд Божий, то було так страшно. Звідси і з’явилася моя мрія – стати монашкою. А щоб податися в монашки паспорт потрібно було мати, а у мене не було. Та й в кого були паспорти в селі. В місто потрібно було їхати. От так я потрапила до Луцька», ‒ розповідала жінка.

У місті ж пішла працювати нянею в сім’ю. А далі життя підкинуло їй «сюрприз» ‒ лікарі діагностували рак. Лікування не допомагало. Спочатку почала занепадати духом, проте потім взяла себе в руки. Каже, ходила до лісу. 

Десь тоді й почала підгодовувати бездомних собак, котів і голубів.

«Встану собі зранку, зберуся помаленьку і йду на ринок. Там купую пшеницю чи хліб і йду годувати голубів. Люди спочатку дивувалися, потім звикли, почали давати гроші».

При наступному обстеженні лікарі пухлину не виявили. Жінка, каже: багато молилася, допомагала іншим і була постійно на природі.

Анастасія жила в жіночому монастирі Святителя Василія Великого з котом. Інколи сварилась із людьми, звичайними перехожими за те, що ганяють голубів. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39