В Острозькій академії презентували оновлений Музей історії закладу

25 Жовтня 2021, 13:23
В Острозькі академії презентували оновлений Музей історії закладу 891
В Острозькі академії презентували оновлений Музей історії закладу

В Національному університеті «Острозька академія» презентували оновлений Музей історії закладу.

Сучасний та інтерактивний освітній простір створили у рамках проєкту «Острозька академія: 445 років історії вищої освіти в Україні», який реалізують у партнерської програми «Культура.Туризм. Регіони» за підтримки Українського культурного фонду та Державного агентства розвитку туризму України, повідомляють на сайті Рівненської обласної ради.

Подія відбулася у форматі форуму «Університетські музеї: виклики ХХІ століття». Захід зібрав представників університетських музеїв зі Львова, Чернівців, Ніжина, Рівного, Києва, Луцька, Харкова, Умані, Житомира, Одеси та Польщі, які долучилися до дискусії онлайн та офлайн.

Розпочався захід із вітальних слів директорки Музею історії Острозької академії, керівниці проєкту «Острозька академія: 445 років історії вищої освіти в Україні» Анастасії Хеленюк та  проректора з науково-педагогічної роботи Дмитра Шевчука.  

Тепер історію Острозької академії будуть розповідати двома окремими тематичними блоками, що розташувались у трьох кімнатах колишніх приміщень монастиря монахів-капуцинів. За допомогою оригінальних артефактів, спеціально виготовлених копій, муляжів, відеоконтенту нова експозиція інтерактивно висвітлює минуле і сучасне першого закладу вищої освіти на теренах східної Європи.  Новостворена експозиція доповнена 3D моделями, мультимедійними елементами та аудіогідами двома мовами.

Вперше в експозиції представлено візуалізацію приміщень давньої Острозької академії, адже до наших днів будівлі ОА XVI століття не збереглись. Завдяки застосуванню технології AR, відвідувачі зможуть побачити деталі забудови міста Острога XVI століття, які не збереглись до наших днів,  розв’язати  задачі з конспекту студента, детальніше ознайомитись із навчальними матеріалами предметів із циклу «семи вільних мистецтв».

На додачу, помандрувати оновленими експозиціями історії Острозької академії можна за допомогою 3D туру. Це зробить огляд музею доступним для широкої аудиторії, що є особливо актуальним в умовах карантинних обмежень.

Найближчим часом, за умови сприятливої епідеміологічної ситуації, проведуть презентації для університетської спільноти, мешканців громади, туристичних фірм.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024