У Рівному відібрали 20 кращих творів місцевих митців для фінансування

24 Жовтня 2021, 17:31
У Рівному відібрали 20 кращих творів місцевих митців для фінансування 1262
У Рівному відібрали 20 кращих творів місцевих митців для фінансування

У Рівному відібрали кращі твори місцевих митців, які закуплять до бібліотек.

У п'ятницю 22 жовтня відбулося засідання координаційної ради з питань видавничої справи. Про це повідомляють у Рівненській ОДА.

На засіданні Ради розглядали питання з відбору кращих творів місцевих авторів за результатами проведеного у вересні поточного року конкурсу.

Члени координаційної ради проголосували за кращі книги. На конкурс подали 28 назв книг шести видавництв, а саме: ПП «Формат – А», ФОП О.Зень, «Письменницька робітня «Оповідач», ПП-фірма «Волинські обереги»,ПП «Естеро» та ТОВ «Видавництво Ліра – К».

Засідання Ради відбулося під головуванням Любові Романюк – начальниws управління культури і туризму облдержадміністрації, яка зазначила що буде відібрано кращі з кращих книг місцевих авторів, які будуть закуплені за державні кошти до кінця року.

Основну увагу комісія звертала на ті видання, котрих немає в бібліотеках та школах Рівненської області. Тому особливий акцент – якісним та популярним виданням, а також книгам для дітей. Крім того, важливим у прийнятті рішення була думка обласної спілки письменників.

Члени координаційної ради відібрали для закупівлі 20 книг, одну з яких зняли перед засіданням ради та сім творів відхилили.

Фінансове сприяння матимуть такі твори:

  • Літературно-краєзнавчий альманах «Погорина 2021»;
  • Є.Гембаровська «Буде добре»;
  • С.Шевчук «Розбиті вітражі»;
  • М.Семенович «Трояндовий запах смерті. Зі спогадів «афганця»;
  • Л.Пшенична «Запахло пирогами»;
  • Т.Бацмай »Ази геометрії»;
  • Н.Диб’як «Оберемок віршів і казок від рівненських письменників».
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39