Музикант з Волині успішно виступив на шоу «Україна має талант»

24 Жовтня 2021, 11:47
Дует Non Trivial 6699
Дует Non Trivial

Дует «Non Trivial» виступив у першому кастингу «Україна має талант 2021». Судді шоу Євгеній Кот, Сергій Притула та Ксенія Мішина одноголосно підтримали виступ схвальним «так». 

У складі гурту – співачка Євгенія Мазуренко та музикант Віталій Дужик, який є уродженцем села Жидичин, що поряд із Луцьком. Журналісти Район.Культура дізналися про це від 12 каналу.

Виконавці вирішили поєднати етнічний спів із сопілкою та бітбоксом. Вони показали це і у виконанні, і в зовнішньому вигляді. Солістка вбралася у народне вбрання, а сопілкар одягнувся у звичайний сучасний молодіжний одяг.

«Так як цей сезон «Україна має талант» присвячений 30-річчю Незалежності України, мені здається, – це дуже символічно», – зазначила Євгенія Мазуренко.

За словами музикантів, вони прагнуть усучаснити етнічні традиційні мотиви та донести їх до української молоді. Так, щоб їхні пісні хотіли переслухати та вмикали у клубах.

На сторінці талант-шоу у фейсбуці глядачі лишають позитивні коментарі та підтримують такі експерименти у музиці. Лише зауважують, що дуету все ж бракує режисури і над цим потрібно попрацювати.

Довідково. Віталій Дужик захопився музикою іще в дитинстві. У 2008-2015 роках навчався у Маяківській дитячій музичній школі відразу на двох відділах: народних інструментів (сопілка) та фортепіано. Обидва закінчив із відзнакою.

Після закінчення Жидичинської загальноосвітньої школи навчався у Волинському коледжі культури і мистецтв імені І. Ф. Стравінського по класу сопілки, на відділі народні інструменти.

Лауреат 1 ступеня на міжнародному конкурсі «Арт-Домінанта» у Харкові (2019), лауреат 2 ступеня на 6-му Всеукраїнському конкурсі виконавців на сопілці та цимбалах «Волинська гуковиця» (2019).

Володіє грою на таких інструментах, як сопілка (всі різновиди), варган, пан-флейта, фортепіано, вістл (ірландська сопілка), флояра, окарина.

Працює в Концертно-театральному закладі культури «Український академічний фольклорно-етнографічний ансамбль «Калина» на посаді артиста оркестру народних інструментів вищої категорії.

Євгенія Мазуренко вступила до університету після школи. До цього 6 років навчалася вокалу у музичній студії «Сузір‘я надій».

Зараз навчається на 4 курсі Київського національного університету культури і мистецтв на кафедрі «Музичний фольклор». Учасниця студентського ансамблю «Кралиця». Працює в Будинку культури Чабанівської селищної ради на посаді керівника зразкового вокального колективу «Намистинка».

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024