Доробки мисткині з Володимира покажуть у Києві

24 Жовтня 2021, 10:29
Доробки мисткині з Володимира покажуть у Києві 749
Доробки мисткині з Володимира покажуть у Києві

На VI Всеукраїнській трієнале художнього текстилю у Києві презентують диптих викладачки Володимир-Волинської дитячої художньої школи імені Миколи Рокицького Тетяни Омельченко «Від зими до весни».

Виставка діятиме з 28 жовтня по 14 листопада. Про це Район.Володимир повідомили у міськраді.

Тетяна Станіславівна  вже 30 років працює та розвивається  в такому напрямку  декоративно-прикладного мистецтва як «текстиль».  Любов до текстилю  намагається  прищепити  своїм учням, тому на уроках композиції вони неодноразово ткали невеликі гобелени, виконували різні текстильні колажі, за які неодноразово були відзначені на Всеукраїнському та обласному рівнях. В 2018 році у  місцевій галереї відбулась  спільна з учнями виставка текстилю «Мелодія ниток».

Також мисткиня працює у техніці живопису та іконопису. Разом з чоловіком, який теж художник, представляли свої роботи на спільних виставках «В пошуках гармонії» у 2019 році у місті Цвікау (Німеччина), у 2020 році у місті Володимирі-Волинському та у 2021 році у місті Дубно. Також у 2019 році в музеї Волинської ікони у місті Луцьку відбулася їхня спільна виставка іконопису «Вічне».  

Протягом усієї творчої діяльності багато гобеленів експонувалось на обласних та Всеукраїнських виставках: у Львові (2005, 2010), Луцьку (2013, 2018), до Дня художника у Києві (2015, 2020), у Дніпрі та Чернівцях (2020), де витвори були відзначені дипломами за вдале втілення традиційних технік у сучасне декоративно-прикладне мистецтво.

У Всеукраїнській трієнале художнього текстилю Тетяна Станіславівна бере  участь вже втретє. В текстилі  її улюблена тема – квіти, натюрморти, стилізація природних форм. За її словами, цікаво експериментувати з різними техніками ткання, фактурою ниток, їх просвітом та нашаруваннями. 

Участь у різноманітних виставках спонукає та надихає на нові творчі пошуки. Спільно з колегами-викладачами Дитячої художньої школи Тетяна Омельченко проводила майстер-класи, серед яких уроки текстилю для німецьких гостей з міста Цвікау, для жителів Володимира на базі «Літньої школи мистецтв», для дітей в Нововолинському народному  історичному музеї.

Читайте також: Володимирчанин у Ковелі презентував виставку картин у незвичній техніці

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024