Ковель зустрів учасників фестивалю «Театральна осінь»

23 Жовтня 2021, 18:00
Ковель зустрів учасників фестивалю «Театральна осінь» 1240
Ковель зустрів учасників фестивалю «Театральна осінь»

У Ковелі стартував фестиваль «Театральна осінь».

Фестиваль триватиме впродовж трьох днів. Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Окрім місцевих акторів, своє мистецтво демонструватимуть представники Рівненського, Хмельницького та Луцького театрів.

Уже колективи з Рівного прибули до Ковеля. Вони разом з акторами «10 ряд 10 місце» пройшли центральною вулицею Ковеля. Потому усі зібрались у народному домі «Просвіта», де і продовжили знайомство та переглянули концерт місцевих аматорів.

Художня керівниця зразкової театральної студії «Маленький принц» з Рівного Галина Нікітіна вважає, що фестиваль буде дуже добрим, адже в таких невеликих містах живуть по-справжньому щирі, сердечні люди. 

У Ковелі вони представлять виставу Даніеля Гевіара «Смуток за Джоном Ленноном», яку вони поставили у співпраці зі словацьким режисером Петаром Лухтовським. Це уже їх друга спільна робота.

«Чекаю нових вражень, нових цікавих друзів, нових знайомств, спілкування. Подивимось п’єси один одного і повчимось»,  – говорить Галина.

Майстер-класи учасникам мистецького форуму запропонує відомий театральний блогер, засновник інтернет-порталу «Театральна риболовля» Сергій Винниченко. За його словами, в жовтні в Україні проходить 18 театральних фестивалів. Він уже встиг побувати на одному з них – у Миколаєві. Тепер приїхав на «Театральну осінь». До речі, у нашому місті Сергій вперше. Але каже, що Ковель йому сподобався одразу.

«Я вже в захваті. Особливо від людей. Їх тепла, відкритості, позитиву. І всі вони такі натхненні», – ділиться першими враженнями гість зі столиці.

Ще один колектив з Рівного побачать ковельчани – театральну лабораторію «ВідСутність». Його художній керівник та режисер Юрій Паскар розповів, що для фестивалю вони обрали виставу «Той, що відчиняє двері». Це робота молодого режисера їх колективу Захара Сидорука

«Ця постановка зорієнтована на більш дорослу аудиторію. Думаю, що юнацтву вона теж буде цікавою. Там піднімаються важливі питання – персональної ідентичності життєвого шляху, персональної відповідальності  за своє життя. П’єса побудована досить незвично. Це – класика сучасної української драматургії. Вона була написана у 90-х роках і  присвячена першим крокам незалежної держави. І нині це питання для нас є надзвичайно актуальним», – так коротко описав свою роботу Юрій Паскар.

А господарі фестивалю «10 ряд 10 місце» покажуть знайому уже ковельчанам філософсько-політичну драму, новелістичну трилогію «Поки прядеться нитка» за мотивами новел Віктора Гребенюка

«Ми п’єсу дещо змінили, удосконалили. ЇЇ грають зі старого складу лише три актори. Всі інші – нові. Постановка заграла новими фарбами. Мені видається, що навіть ті, хто її бачив, будуть  здивовані і вражені», – каже режисерка Альона Малюга-Мельникова.  

Читайте також:  На вихідних у Ковелі можна буде відвідати театральні заходи

 

 

 

 
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024