Письменник Ігор Павлюк розповів про своє членство в британському ПЕН-клубі

17 Жовтня 2021, 12:24
Ігор Павлюк 890
Ігор Павлюк

Український письменник, уродженець Волині Ігор Павлюк є членом британського ПЕН-клубу та членом Асоціації європейських письменників. 

Про переваги такого членства він розповів у інтерв'ю в рамках проєкту Файний подкаст

Письменник каже, що таке така долученість має суто духовні дивіденди, зокрема дає можливість бути причетним до світового гуманітарного контексту.

«Членство у британському ПЕН-клубі забезпечує мені постійне перебування у зовнішньому комунікаційно-вібраційному силовому полі світової літератури. А мій внутрішній світ – це релігійний контекст із християнською доктриною. Хоча я глибоко і тонко толерантний і до буддистів, і до мусульман... але іду своєю стежкою до Універсуму. Тому і в контексті метафізичному, літературному, приналежність до британського ПЕН-клубу, найстарішого у світі, дає мені ексклюзивну інформацію про письменників світу», – додає Ігор Павлюк. 

За його словами, британський ПЕН-клуб – це ще інституція, яка забезпечує захист письменника, це чи не основна функція ПЕНу − захищати свободу письменника.

«Досі у світі, на жаль, є серйозні цькування письменників владою, тюрми тощо, то ПЕН-клуб тоді дуже серйозно стає на захист, порушує питання на світовому рівні. Тому я  багатьох підтримую, тобто вони часом збирають підписи для підтримки письменників. І ми, члени британського ПЕН-клубу, приєднуємося», – каже письменник. 

Також розповідає, що інколи членство приносить і інші дивіденди, наприклад, пропозиції видати книжки.

Читайте також: Як про Лесю Українку говорили по-новому в «POETY. Діалог поколінь»

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024