У Луцькому зоопарку провели свято гарбуза

16 Жовтня 2021, 10:43
Свято гарбуза. Фото "Суспільного" 1076
Свято гарбуза. Фото "Суспільного"

У Луцькому зоопарку впродовж святкування Дня гарбуза зварили 40 літрів каші, якою пригощали відвідувачів. 

Подія відбулась 15 жовтня. Про це пише «Суспільне».  

Як розповіла директорка звіринця Людмила Денисенко, востаннє свято організували два роки тому.

При вході відвідувачів пригощали гарбузовими цукатами. Поряд організували виставку з 40 видів гарбузів, які виростила волинська селекціонерка Наталія Боярчук.

В експозиції є такі рослини, з яких роблять мочалку для душу, інші вкриті воском. Для дітей та їхніх батьків підготували розважальну програму, зокрема, танці, квести, вікторини та майстер-класи.

Під час свята дорослі з дітьми, розповіла працівниця зоопарку Тетяна Шкірпан, виготовляли підставки під чашки: «Будуть пам’ятати, що це робили в Луцькому зоопарку на святі гарбуза».

Під час святкового заходу організували майстер-клас із виготовлення ляльки-мотанки. Зі слів художниці Олени Сенів, іграшку створювали за кольорами гарбуза.

«Також відвідувачів частували гарбузовою кашею, її приготували 40 літрів», — каже працівниця зоопарку Людмила Бутова.

Попередньо для звіринця закупили шість тонн гарбузів, каже ветеринар Володимир Когут, котрі розставили по куточках і вольєрах для тварин.

«Як вони поїдають гарбузи, то себе гарно почувають і є дуже активними. Я думаю, що ми розтягнемо їх до Нового року, щоб тварини насолоджувалися цими смаколиками», – розповів працівник закладу.

Ветеринар Луцького зоопарку зазначив, що гарбузи додають у меню для кожного мешканця зоопарку.

Керівниця звіринця розповіла, що Свято гарбуза у Луцькому зоопарку тривало впродовж чотирьох годин. Загалом до свята долучилося майже три сотні відвідувачів.

Читайте також: У Княгининку відбулася Козацька Покрова

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024