«Мізиночка на купаві»: рівненська художниця подала петицію про реставрацію фонтану

15 Жовтня 2021, 16:21
Перформанс художниці Дар'ї Пугачової у серпні 1282
Перформанс художниці Дар'ї Пугачової у серпні

Художниця Дар'я Пугачова зареєструвала електронну петицію із закликом відреставрувати фонтан «Мізиночка на купаві» у Рівному

Текст звернення розміщений на сайті Рівненської міської ради. Про це пише Суспільне.

«З середини 60-х років фонтани у парку Шевченка були основним місцем відпочинку рівнян, а фонтан «Дюймовочка» у більшості містян асоціюється з дитинством. Вже багато років фонтани стоять без води і руйнуються. У 2021 році скульптуру Дюймовочки забрали з фонтану, а проєкт реконструкції вкотре не отримав фінансування», – йдеться у тексті звернення.

 

 

Аби привернути увагу до стану фонтану, Дар'я Пугачова 27-28 серпня провела перформанс «Я прокинусь тоді, коли цей фонтан буде наповнено». У чаші водограю художниця лежала у золотому трико, її образ мав нагадати рівнянам про Дюймовочку.

Читайте також: Повернути у фонтан «Дюймовочку»: у Рівному художниця організувала перформанс

«За два дні перформансу ми зібрали 300 анкет, в яких рівняни ділились своїми спогадами про «Дюймовочку» та висловлювали думки щодо майбутнього фонтану», – вказано у петиції.

Станом на ранок 15 жовтня петицію підтримали шестеро людей. До кінця голосування залишилося 43 дні. Аби це прохання потрапило на розгляд міського голови Рівного, воно має зібрати 250 голосів.

Також художниця планує провести публічну лекцію «Незручне мистецтво: як розуміти перформанс», на якій вона презентує свій фільм про мистецьку акцію у чаші фонтану «Мізиночка на купаві». 

Захід розпочнеться 17 жовтня о 16:00 у обласній науковій бібліотеці.

Читайте також: Рівненська художниця представила Україну на фестивалі в Грузії

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024