Шачанки стали лауреатками всеукраїнських творчих конкурсів

11 Жовтня 2021, 11:32
Вихованки Шацького БДЮТ 1321
Вихованки Шацького БДЮТ

Нещодавно відбувся всеукраїнський літературний конкурс «І тихим островом калиновим згадалось батьківське село» у рамках Другої Брусилівської книжкової толоки на Житомирщині. 

Назву конкурсу взято зі слів вірша «Калинові острови» уродженця Брусилівщини, режисера і письменника, заслуженого артиста України Володимира Савченка. У цих  поетичних змаганнях авторських творів лавреаткою стала шачанка Ніна Корець, повідомляють у Шацькому будинку дитячої та юнацької творчості.

Організаторам надійшли 544 роботи від 183 авторів, географія яких охопила майже всі регіони України. Оскільки всі роботи конкурсантів були закодовані, їх оцінювання членами журі (українськими письменниками Тетяною Череп-Пероганич, Віктором Крупкою, Антоніною Царук) передбачало цілковиту анонімність. 

Конкурс показав цікавість авторів до проблем села, попри те, що останнім часом віршів про батьківську колиску українців суттєво поменшало.

Ангеліна Зубач, вихованка літературної студії «Серпанок» Шацького будинку дитячої та юнацької творчості (керівник Ніна Корець), теж стала лауреаткою всеукраїнського конкурсу «Море талантів». 

Цьогоріч на нього заявили 190 робіт з усіх регіонів України. Переможців визначили у вікових категоріях у номінаціях «поезія» та «проза».  Окрім диплома, дівчина отримала книгу «Море талантів» – десятий, ювілейний альманах творів лауреатів всеукраїнського конкурсу літературної творчості.  

Серед його творів – оповідання Ангеліни «Самотність на двох»,  високо оцінене журі міжнародного фестивалю «Корнійчуковська премія», в рамках якого відбувся конкурс. Частина примірників  відправиться до Києва в Національну бібліотеку України для дітей та їх передадуть до центральних дитячих бібліотек України.

«Надзвичайно приємно відчувати себе членом письменницької спільноти. Конкурс «Море талантів» допомагає в реалізації моїх літературних планів, а також підсилює віру у власний талант. Це неймовірно класно, що існують такі проєкти для обдарованої молоді, які допомагають просувати таланти в щось набагато більше, ніж писанина в шухляду», – ділиться Ангеліна Зубач.

Це вже десята колективна збірка з-поміж міжнародних, всеукраїнських та обласних, в яку увійшли твори талановитої дівчини. Однак найбільше таких збірок з творчістю Ангеліни Зубач видано Волинською малою академією наук за підсумками обласних конкурсів «Юні літератори Волині». 

Зовсім скоро побачить світ ще одна збірочка цього конкурсу, до якої увійдуть твори Ангеліни, які посіли ІІІ місце в царині поезії та ІІ у прозі. Також журі відмітило іще одну вихованку БДЮТ – Іванну Кот (керівниця Ніна Корець), яка стала лауреаткою номінації поезія, тож і її творчість закарбується на сторінках цьогорічної збірки.

Читайте також: Шацька співачка розповіла про реакцію мами на авторську пісню-подарунок

 

 

Коментарі
18 Жовтня 2021, 15:17
Доброго дня. Хотіла б побачити підсумки конкурсу. Дякую.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024