Співак з Любомля переміг на регіональному конкурсі професійної майстерності

11 Жовтня 2021, 09:37
Переможець конкурсу Сергій Шафран 1006
Переможець конкурсу Сергій Шафран

В приміщенні Ковельського НД «Просвіта» проходив другий тур обласного регіонального конкурсу творчої майстерності серед працівників клубних закладів області «У творчості черпаємо натхнення», що присвячений 30-річчю незалежності України та 150-річчю від дня народження Лесі Українки.

Подія відбулася 8 жовтня.

Переміг «любомльський соловейко», талановитий та креативний професіонал своєї справи – Сергій Шафран, художній керівник Любомльського міського будинку культури. Він братиме участь в III завершальному турі цього конкурсу, що проходитиме 9 листопада в місті Луцьку.

«Сергій був одним представником сильної статі серед всіх конкурсантів, а їх було вісім, також ми були єдині які забезпечували весь музичний супровід наживо (народні аматорські ансамблі «Любомльські музики» та «Любава» любомльського МБК, вокальне тріо Куснищанського СБК), а це дуже важливо при оцінюванні. Велика заслуга успіху Сергія – наша режисерка Тетяна Базієвська», – розповів Анатолій Сацюк, керівник народного ансамблю народної музики «Любомльські музики».

Учасники змагалися у п’ятьох етапах: «Скарби мого краю», «Моя професія в гармонії з любов’ю», «Мій світ з Лесею Українкою», «Всі страви», «Леся з любов’ю до земляків».

Зокрема, перший – виставка у відеозаписі виробів декоративно-ужиткового мистецтва місцевих умільців. Представили вироби коренепластики нашого майстра Володимира Філіпчука та роботи Олени Тимощук. Також свою колекцію традиційних українських етнічних духових інструментів представив Анатолій Сацюк.

У другому етапі: представити себе, як працівника культури та свій творчий шлях.

У третьому: презентували мистецтво Лесі Українки. Тут на допомогу Сергію залучили вокальне тріо Куснищанського СБК-філії (керівниця Тетяна Ткач) та учасниця підготовчої групи народного аматорського театру МБК Вікторія Васютич.

У четвертому: представили відео, де відтворювали рецепт старовинної страви «Сованнє» (улюблена страва дідуся Сергія).

У п'ятому етапі: Сергій розповідав казку «Про дивну сопілку», записану Лесею Українкою.

Завершили конкурс на сцені разом з конкурсантом його колеги з народних аматорських ансамблів «Любава» та «Любомльські музики» любомльського МБК.

«Підготовка була досить клопітка і об'ємна, в якій брали участь всі працівники будинку культури, а найбільше, звичайно, головний режисер Тетяна Зінчук», – розповіла учасниця ансамблю «Любава» Людмила Ваколюк.

Анна СКЛЯНЧУК,

студентка факультету філології та журналістики Волинського національного університету імені Лесі Українки

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024