На Волині відкрили виставку ретро-аудіотехніки

09 Жовтня 2021, 13:24
Ретро-виставка 960
Ретро-виставка

В Історичному музеї у місті Нововолинськ відкрили виставку ретро-аудіотехніки «Все минає, а музика – вічна». Представили експонати 80-90-х років минулого століття.

Всього в експозиції – 26 предметів. Про це Суспільному розповіла екскурсоводка музею Вікторія Микитюк.

«Найстаріший експонат – патефон «Молотов» 1950 року. Нині він вже не працює», – розповіла працівниця музею.

Вікторія Микитюк каже, що серед раритетних експонатів музею робочими є акустична система 1983 року та магнітола 1979 року. 

«Усі експонати представлені у виставці – вітчизняного виробництва. Винятком є програвач для вінілових платівок, який хоч і дуже тихо, але ще працює», — додала екскурсоводка.

За словами Вікторії Микитюк, деякі програвачі в робочому стані, але через те, що їхні загублені деталі важко знайти, то запустити техніку неможливо.

 

Ідея створити виставку раритетної аудіотехніки прийшла коли один з місцевих мешканців подарував музею радіолу 1978 року. Для того, щоб зібрати необхідну кількість експонатів музейники подавали оголошення.

«Два експонати, які представлені на виставці, належать музею, решта – подарунки жителів Нововолинська та навколишніх сіл. Загалом ми збирали експонати весь вересень», — розповіла Вікторія Микитюк. 

Виставка триватиме до кінця жовтня.

Читайте також: Мертві бджоли, турецькі смаколики та ангели з меду: у Нововолинську пройшов осінній ярмарок

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024