У Лесиній світлиці презентували виставу «Музині химери»

07 Жовтня 2021, 15:28
«Музині химери» 755
«Музині химери»

У Луцьку учасники театру-студії «Коло Лесі» (художній керівник та режисер – заслужена артистка України Світлана Органіста) презентували виставу «Музині химери». 

У стінах мистецького салону «Лесина світлиця», що в будинку Косачів, оживали герої маловідомих недописаних творів Лесі Українки: постали образи із уривків п’єс «Прощання», «Грішниця», «Айша та Мохаммед», «Іфігенія в Тавриді». Про це повідомили на сайті Луцької міської ради.

Вистава лаконічна, з чітко розставленими акцентами: мінімум декорацій, аксесуарів, зайвої метушні. Відбувалася постійна трансформація сцени: актори ставали частинами декорацій, одягали один на одного елементи костюмів, «підігрували» один одному в різних уривках.

Захоплені відгуки глядачів та бурхливі оплески – свідчення того, що все вдалося.

Акторський склад – люди різного віку та досвіду: Станіслав Ковальчук та Мирослав Милайчук – одинадцятикласники (26 та 27 школа); Дарина Нідзельська – студентка Волинського коледжу культури і мистецтв імені І.Стравінського і Олена Климюк — студентка РДГУ; Наталія Білик і Анастасія Кісельова обрали нетворчу професію, але займаються у студії вже багато років; актори Волинського обласного академічного муздрамтеатру Анастасія Бортнік та Дарина Гребенко, актор Рівненського академічного муздрамтеатру Остап Жежерун. Усіх об’єднує одне і те ж – любов до театру, прагнення творити і розвиватися.

По завершенню вистави директор департаменту культури міської ради Тетяна Гнатів подякувала керівнику театру-студії «Коло Лесі» Світлані Органістій та акторам за майстерність, участь у культурно-мистецькому житті міста, підтримку та реалізацію ініціатив департаменту культури. Слова подяки Тетяна Гнатів висловила і авторці та виконавиці проєкту «Лесина світлиця», відомій співачці Тетяні Ціхоцькій. Побажала усім успішної реалізації нових творчих задумів.

Проєкт «Мистецький салон «Лесина світлиця» присвячений 150-річчю від дня народження Лесі Українки. Реалізовується впродовж 2021 року за фінансової та організаційної підтримки Луцької міської ради.

Читайте також: У Луцьку покажуть виставу «Лесина містерія»

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024