«Людина бачить не очима, а серцем»: у Рівному показали інклюзивну виставу

06 Жовтня 2021, 15:48
Інклюзивна вистава у Рівному 1031
Інклюзивна вистава у Рівному

У Рівненській обласній бібліотеці відбулась прем'єра інклюзивної вистави. 

Її показали у вівторок, 5 жовтня, в рамках «Свята з запахом чорнобривців», який організували для вчителів з інвалідністю та вчителів-пенсіонерів. Про це розповіла ініціаторка заходу, голова організації пенсіонерів та інвалідів «Обличчям до істини» Тетяна Войтович, – пише Суспільне.Рівне. 

Перед вчителями виступили художні колективи Клеванської спецшколи для дітей з порушеннями зору. Як розповіла ініціаторка заходу Тетяна Войтович, мистецтво має значний вплив на свідомість незрячої людини, дозволяє відчути речі, яких та не бачить.

Так, у виставі Костянтина Паустовського «Старий кухар», йдеться про незрячого чоловіка, який перед смертю покликав до себе Моцарта.

«Грає Моцарт і він говорить: ви бачите як квітне сад? І через музику передаються ті відчуття – глибокі, тонкі й такі звуки музики втілюються у реальність і людина відчуває, що вона все це бачить, не очима, а серцем. У незрячих людей дуже багата уява, бо вони дуже багато читають. Можливо, хтось думає, що вони відсталі в житті, але вони читають дуже багато – я в рік читаю 200 книжок», – розповіла Тетяна Войтович.

Серед відвідувачів – рівнянка Ніна Готліб.

«Я – незряча, але я живу життям, я не сумую. Я багато читаю, дивлюся телевізор, ходжу на різні концерти. Ми живемо дуже насиченим життям», – сказала рівнянка.

«Свято з запахом чорнобривців» для вчителів з інвалідністю та вчителів поважного віку у Рівному організовують всьоме.

Читайте також: У Луцьку дітей з ДЦП підтримають флешмобом-ходою

 

 
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024