У Затурцях обговорили популяризацію та перспективи Кисилина

06 Жовтня 2021, 12:06
Кисилин ФОТО 479
Кисилин

До Затурцівської сільської ради завітали наукова співробітниця фонду «Меморіал вбитих євреїв Європи» Олександра Врублевська (офіс якої знаходиться у Берліні) та Оксана Сущук, локальна координаторка і голова Волинської обласної організації товариства охорони пам’яток історії та культури (з Луцька), пропонуючи співпрацю. 

Про це повідомила очільниця гуманітарного відділу Затурцівської громади Оксана Нерода у групі Війниця Онлайн

Під час зустрічі представники проєкту «Захистимо пам'ять» та керівництво Затурцівської громади обговорили можливості та перспективи співпраці на шляху до популяризації історії села Кисилин та його розвитку як туристичної локації. 

Голова Затурцівської сільської ради Юрій Ковальчук запевнив, що відповідальність догляду пам’яток історії є важливою справою для громади, також висловив щире бажання і готовність до співпраці з Українським центром вивчення історії Голокосту та Міністерством закордонних справ Німеччини. Гості відвідали Меморіал в Кисилині та впевнились в належному догляді за пам’яткою. 

До слова, Меморіал був відкритий 29 червня 2015 року в рамках програми «Захист та меморіалізація місць масових поховань євреїв періоду Другої світової війни. Захистимо пам'ять».

Проєкт «Захистимо пам’ять» присвячується маловідомій главі нацистської політики знищення. Він досліджує масові розстріли євреїв на окупованих територіях Східної Європи, що потрапили у морок забуття. Проєкт захищає свідчення цих злочинів, створюючи меморіали на масових похованнях в Україні, які стали останнім місцем спочинку для більш ніж мільйона євреїв. 

Читайте також: На Локачинщині руйнується музей В’ячеслава Липинського

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39