У Луцьку Артем Чапай презентує новий роман про апокаліпсис

29 Вересня 2021, 14:27
Артем Чапай 1345
Артем Чапай

У Луцьку Артем Чапай презентує свій новий роман «Вивітрювання» про кінець світу.

Про це Район.Луцьк повідомили організатори.

Захід організовує «Видавництво 21»  та команда міжнародного літературного фестивалю «Фронтера».

Роман Артема Чапая «Вивітрювання» презентують у суботу, 9 жовтня. Презентація відбудеться у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки (вул. Шопена, 11) о 15:00. Модеруватиме захід книжкова блогерка Анна Єкименко-Поліщук.

«Вивітрювання» – це постапокаліпсис. У центрі оповіді молода подружня пара, що вирушає у тривалу відпустку високо в гори. Але світ, у який їм доведеться спуститися, повернутися, кардинально відрізнятиметься від того, із якого вони прийшли.

Пара добирається до свого помешкання на Київській Русанівці, в обмеженому просторі якої надалі й відбуваються всі основні події, що більше нагадують соціальний експеримент. Хоча твір належить до жанру фантастики, у смисловій реальності, сконструйованій Артемом Чапаєм, читачі побачать ознаки тієї реальності, в якій українці, зокрема, та людство, загалом, перебувають впродовж кількох останніх років.

«Вивітрювання» показує людство в умовах кризи, яка постає індикатором та каталізатором сутності людини, її найкращих і найгірших проявів, а також каталізатором нових можливостей. Для когось криза – катастрофа, для когось – необхідність попрацювати із собою та майбутнім, для когось – можливість використати ситуацію з метою матеріального збагачення, отримання тотальної влади. Ніхто і ніщо не буде таким, як раніше.

Як вижити в кризових умовах? Ми всі помремо, але ким? Питання та риторика, до яких людство призвичаїлося впродовж останнього року. Все це, використовуючи різні види комічного, осмислює у новому романі Артем Чапай.

Під час презентації можна буде поспілкуватися з автором, придбати його книги та отримати автограф.

Організатори наголошують на дотриманні карантинних обмежень. Тож вхід на подію лише у засобах індивідуального захисту.

Читайте також: Луцьк: в Палаці культури відбудеться міжнародна виставка шаржів та карикатур 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024