Ми хочемо відродити ідеї В’ячеслава Липинського, – Ігор Смешко у Луцьку

28 Вересня 2021, 11:50
Ігор Смешко РЕКЛАМА 1988
Ігор Смешко
На правах реклами

Луцьк відвідав очільник партії «Сила і Честь», колишній голова СБУ України Ігор Смешко.

На Волинь він прибув 24 вересня разом з колегами-партійцями: першим заступником голови партії, вченим та генерал-лейтенантом Володимиром Тимошенком, громадським і військовим діячем, генерал-лейтенантом Олександром Скипальським, керівником обласної організації партії Романом Карпюком та заслуженим лікарем України, керівником вінницького регіонального осередку «Сили і честі» Вігеном Томасяном.

Під час відрядження політики встигли поспілкуватися з активом обласної та місцевих організацій і партій, а також відвідати садибу В’ячеслава Липинського.

Смешко зауважує: це була його маленька мрія, адже партія «Сила і честь» заснована на ідеології неоконсерватизму, яка походить з доктрини українського консерватизму волинянина Липинського.

«Ми однозначно гетьманці. Але Петлюра – не наш герой. Наша партія буде пробувати відродити ідеї В’ячеслава Липинського», – виступив Ігор Смешко.

Необхідність прибуття на Волинь він пояснив налагодженням комунікації та розбудовою партії на регіональному рівні.

 

«Ми молода партія, за нами немає олігархів. Ми будуємо партію знизу. Їздимо зараз по місцях і створюємо первинні політичні організації. У нас немає жодного сумніву, що ми підемо в парламент, причому потужною політичною силою. На сьогодні нам прогнозують 7-8% відсотків при тому, що ми жодного разу не замовляли соціологічних досліджень, бо не можемо за них платити», – розповів Смешко.

За його словами, щомісяця партії надходить максимум 300 тисяч гривень – вони йдуть на витрати у секретаріат.

«Ми, може, перша партія, яка має чинний секретаріат. Там працюють молоді люди, які отримують зарплати та сплачують податки», – поділився Смешко.

Основне джерело підтримки в майбутньому партійці вбачають у малому і середньому бізнесі, а ще додають: вважають себе партією середнього класу.

Своїм варіантом важливості відрядження на Волинь поділився і Олександр Скипальський: «В умовах гібридної війни Підняття ролі історії Волині – це ще один нищівний удар по загарбницькій ідеології Росії. І тому ми як люди, які  розбираються і в безпеці, і в політиці, починаємо розуміти це, цінуємо наше історичне минуле».

Відповів Смешко і на запитання про те, чи є у волинян підстави для хвилювань, зважаючи на нинішню політичну ситуацію в Білорусі.

«Я не хочу вас обманювати, дорогі волиняни. Є. Тому що на сьогоднішій день йде мілітаризація Білорусі. Запорука того, що буде все гаразд – це сильна наша економіка і армія. Сила - застерігає, слабкість – провокує», – сказав він.

Не могли не зачепити й питання деолігархізації.

«Я виступаю за деолігархізацію. Але треба це робити правовими засобами: олігархів можна знищити через відкриті суди. Зараз створюється інструмент, щоб призначати одних – олігархами, інших –не олігархами, зробити перерозподіл на користь своїх. Практично 100 відсотків парламенту керується олігархами. Але з ними має боротися не парламент, а правоохоронні органи», – сказав Смешко.

«Треба розрізняти боротьбу з олігархами з імітацією боротьби з олігархами. Те, що нам сьогодні пропонують – це імітація в чистому вигляді. Наша партія не проти великого бізнесу. Але бізнес має займатися бізнесом. Коли цей ресурс використовується для підкупу, для входження у владу, для оволодіння владними важелями – це вже олігархізація. Ми кажемо: будь ласка, розділяй свою комерцію, але не лізь до державного бюджету. На чому постали наші олігархи? Та на державному бюджеті: дерибані, на відкатах, на підкупу і заволодінні великою державною власностю. Антимонопольний комітет може це зробити враз (йдеться про знищення олігархів, - ред.). Але тоді керувати цим комітетом треба садити не олігарха», – відреагував Володимир Тимошенко.

На думку партійців, нинішній уряд не відповідає вимогам часу та, що найбільш прикро, не має стратегії відновлення економіки.

«Політичну еліту треба терміново перезавантажити. Ми вже пройшли певні уроки, тепер треба зробити з них висновки. Не можна допускати до політики людей без біографії, без професії», – переконаний Смешко.

Особливості та інакшість партії «Сила і Честь» її члени вбачають у власній системі управління державою.

«Ми професіонали», – лаконічно і коротко резюмує Скипальський.

Не менш впевнено налаштований і Ігор Смешко. Він розповідає: хоч однопартійців-волинян в обласній раді тільки четверо і вони складають меншість, за їхні рішення ніколи не буде соромно, та й ситуація з кількістю, каже політик, має скоро змінитися.

«Наша партія обов’язково стане парламентською. У вашій обласній раді буде більшість нашої партії. Ми самодостатні люди, ми маємо біографію. Ми повинні все зробити, щоб наші діти жили в цивілізованій країні», – переконаний Ігор Смешко.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39