«Життя в кредит. Едіт Піаф»: Волинський драмтеатр відкриває театральний сезон

25 Вересня 2021, 15:48
Підготовка до прем'єри ФОТО 1213
Підготовка до прем'єри

У Волинському обласному музично-драматичному театрі готуються до прем’єри. 82-ий театральний сезон почнуть 25 вересня з мюзиклу «Життя в кредит. Едіт Піаф».

Про це пише Суспільне.

За словами режисера-постановника Михайла Ілляшенка, у постановці беруть участь 32 актори. Вони співають та виконують 14 хореографічних номерів. Головна героїня – молода Едіт Піаф, у ній чи не кожен митець впізнає себе.

«Шлях становлення у мистецтві він завжди непростий. Багато спокус, багато перепон, багато заздрощів, ворожнечі», – розповідає режисер-постановник.

Вперше на сцені волинського театру поставили мюзикл, розповідає диригент Микола Гнатюк. Акторам акомпанує театральний оркестр. Композиторка Вікторія Васалатій написала музику до постановки в стилі французького шансону 30-их років минулого століття. Для вистави приготували понад 40 комплектів костюмів.

Виконавиця головної ролі Ірина Ілляшенко каже, що головне не одяг та голос, а драматургія мюзиклу, написана поетом, сценаристом Юрієм Рибчинським.

«Сама Едіт Піаф не любила дуже яскраві образи. Не любила дуже багато переодягатися. Неможливо повністю скопіювати Едіт Піаф. Це сильна особистість. Ми граємо виставу про долю кожного артиста», – каже акторка.

Як розповів директор театру Анатолій Глива, цього сезону глядачі побачать дві нових вистави на великій сцені та одну прем’єру на малій. З впровадження «жовтої» зони карантину театр працюватиме із наповнюваністю залу 50 %.

Читайте також: Більше, ніж театр: «ГаРмИдЕр» почав новий сезон «Трипільськими видіннями»

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024