На 1020-річчі Зимнівського монастиря помітили нардепа Опоблоку Новинського та митрополита Павла

25 Вересня 2021, 15:14
На 1020-річчі Зимнівського монастиря помітили нардепа Опоблоку Новинського та митрополита Павла 722
На 1020-річчі Зимнівського монастиря помітили нардепа Опоблоку Новинського та митрополита Павла

На святкуванні 1020 річниці від дня заснування Святогірського Успенського Зимнівського монастиря окрім глави УПЦ МП митрополита Онуфрій був присутній нардеп Вадим Новинський та скандальновідомий намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Павел.

Як стало відомо Район.Володимир-Волинський, обоє в ході урочистостей отримали відзнаки від настоятеля  УПЦ МП.

Нагороди також отримали настоятелька монастиря ігуменя Стефана та місцевий нафтовий бізнесмен Сергій Ковальчук.

Нагадаємо, Новинського торік Онуфрій висвятив у сан диякона. Нині ж, на святкуванні у Зимнівському монастирі,  «диякон Вадим» прислуговував главі УПЦ МП.

Нагадаємо, візит митрополита Онуфрія відбувся 24 вересня. Тоді ж на території монастиря помітили червоний вертоліт, яким той прилетів на святкові заходи. 

На фото помітно бортовий номер – UR-AMS. Як повідомляють Волинські Новини, оренда такого транспорту обійшлася у кругленьку суму, а фірма-власник належить народному депутату від Опоблоку.

Згідно з даними Державного реєстру цивільних повітряних суден України, гелікоптер 5 Agusta A109E, виготовлений у Італії, 2006 року випуску, належить ТОВ «Ейркрафт Груп», а експлуатує його ТОВ «Авіакомпанія «Промінтерсервіс».

Засновниками київської компанії «Ейркрафт Груп» є фірма з Кіпру та народний депутат від «Опозиційного блоку» Вадим Новинський.

Також на території монастиря помітили й гелікоптер марки Eurocopter ec 130. Його ціна стартує від 1,3 мільйона доларів і може сягати 2,9 мільйона євро.

Слід зауважити, що у 2017 році на гелікоптері «Textron Bell 407 GX» Онуфрій прилітав на Волинь, до Святогірського Зимненського ставропігійного жіночого монастиря, де він очолив Божественну літургію. А вже наступного дня на цьому вертольоті він вирушив на Тернопільщину до Почаєва.

Нагадаємо, вертолітний майданчик у селі Зимне обійшовся держбюджету в 290 мільйонів гривень. Планувалося, що він прийматиме закордонних гостей і туристів з Києва, втім, летовище декілька разів приймало лише вертоліт Януковича.

Читайте також: На Володимирщину на гелікоптері прилетів настоятель УПЦ МП Онуфрій

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024