Рівненська художниця представила Україну на фестивалі в Грузії

24 Вересня 2021, 10:23
Рівненська художниця представила Україну на фестивалі в Грузії 1425
Рівненська художниця представила Україну на фестивалі в Грузії

Рівненська художниця Наталія Брічук представила Україну на фестивалі  «Лабораторія 2/20» в Батумі. Це мистецький фестиваль, який провели вчетверте. Керівники: Отар Катамадзе – грузинський драматург, режисер, актор та Ірма Сурманідзе – художниці.

Для конкурсу цього року оголосили відбір для всіх охочих. В результаті обрали 6 художників, 6 режисерів, 6 музикантів та 6 письменників зі всього світу для спільної творчості без рамок та обмежень.  Про це Район.Культура повідомив учасник події Богдан Слутий.

Наталія Брічук – сучасна українська художниця з міста Рівне, яка пройшла відбір та стала єдиною представницею України на фестивалі. 

Художникам запропонували створити три великих полотна на вільну тему розміром 2 метри 20 сантиметрів (звідси й походить назва фестивалю). Наталія Брічук створила три картини на тему: «Українські жінки». Головне натхнення художниці – це українські традиції та народ. Особливо сильно художниця надихається українськими селами, в яких дотепер шанують і поважають традиції.

Своїми картинами мисткиня сприяє впровадженню та інтеграції традиції в сучасний світ, переосмислює традиційні українські сюжети на новий лад крізь свою призму. Її роботи вирізняються серед інших авторським стилем і баченням краси, а також легкістю і зухвалістю. 

Одна з головних тем в роботах Наталії Брічук – індивідуальність жінки, її сила і прагнення до незалежності.

Особливістю фестивалю «Лабораторія 2/20» є спільна творчість ще із трьома митцями. Після завершення роботи над полотнами, до художника приєднуються режисер, композитор та письменник. Усі разом вони обговорюють концепцію робіт та готують ідеї, щоб зняти відеоарт, написати музику та поезію.

У команді рівненської художниці були режисерка Саломе Джогідзе, композитор Арчіл Давітадзе та письменниця Маріам Діасамідзе. Вони надихнулися «Українськими жінками» Наталії Брічук та зафільмували історію, яка є невіднятною частиною картин і яку презентують вже цієї осені.

Читайте також: Конференція, майстер-класи та дефіле: у Рівному готують до ярмарку народного вбрання

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024