«Привіт. Леся»: у Луцьку вийшла серія аудіопрограм про Лесю Українку

22 Вересня 2021, 14:00
Проєкт «Привіт.Леся» АУДІО 3836
Проєкт «Привіт.Леся»

На Радіо СІД FM вийшла серія аудіоматеріалів про Лесю Українку. Це записи її вибраних листів, враження від відомих українських артистів про поетку та розповіді про цікаві факти з її життя та творчості від експертів. 

Про це Району.Культура розповіли організатори проєкту – Радіо СІД FM.

Записи відбувалися в рамках проєкту «Привіт.Леся» за підтримки Українського культурного фонду. 

Таким чином своїми рефлексіями про Лесю Українку поділились лідерка гурту ONUKA Ната Жижченко, фронтмен рок-групи KOZAK SYSTEM Іван Леньо, письменник Сергій Жадан, артист Олександр Положинський, співачка Христина Соловій та інші.

Читайте також: Не закуті в іконостас. Олександр Грехов про «живу» Лесю та святкування ювілеїв

На Радіо СіД FM також презентували аудіоблок, присвячений цікавим фактам та міфам про поетесу, які підтверджували або спростовували експерти. 

Більше про це читайте: Фемінізм, Сурамі та дружба з сільськими дітьми: на СіД FM експерти коментують факти про Лесю Українку

Ще однією частиною проєкту стали аудіозаписи листів Лесі Українки, озвучені Заслуженою артисткою України Ірмою Вітовською, що дало змогу почути Лесю Українку дотепною людиною зі своїм емоціями та слабкостями. Людиною-новаторкою, модницею, музиканткою, любителькою подорожувати, жінкою, яка могла б жити нині серед нас, бути нашою сусідкою чи подругою. 

Більше про це читайте: На радіо СіД FM Ірма Вітовська озвучила листи Лесі Українки

Довідково. Проєкт «Привіт. Леся» від радіо СіД FM покликаний розповісти про Лесю Українку набагато більше, ніж пишуть у шкільних підручниках. Серія радіопрограм та подкастів розкриватиме особистість поетеси як звичайної людини, зі своїми проблемами та переживаннями, познайомить з її звичками, мисленням, знаковими людьми і локаціями з її життя та творчості. Проєкт складається з трьох циклів: листи Лесі, цікаві факти та враження відомих українців від поетеси та її творчості.

Проєкт реалізований за підтримки Український культурний фонд.

Послухати «Привіт.Леся» можна тут:

Anchor: https://anchor.fm/cidfm-hellolesya

Soundcloud: https://soundcloud.com/hellolesya

Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/us/podcast/привіт-леся/id1585069511

Linktree: https://linktr.ee/radiocidfm

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром