У Луцьку пройде 18 музичний фестиваль «Стравінський та Україна»

21 Вересня 2021, 13:05
Фестиваль "Стравінський та Україна" 1006
Фестиваль "Стравінський та Україна"

У Луцьку з 1 по 10 жовтня відбуватиметься 18 Міжнародний музичний фестиваль «Стравінський та Україна».

Розпочнеться фестиваль 1 жовтня о 18:00 в обласному музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка концертом Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова». Про це йдеться на сайті Луцькради.

3 жовтня у Палаці культури міста Луцька британський режисер Тоні Палмер і Академічний камерний оркестр «Кантабіле» Волинської філармонії запропонують широку і різножанрову панораму британської музики у кіноконцерті «Від Перселла до «Бітлз» у двох відділеннях.

4 жовтня для студентів і викладачів факультету іноземної філології ВНУ імені Лесі Українки почесний професор університету Тоні Палмер прочитає лекцію: «JOHN LE CARRÉ AND THE IMPORTANCE OF THE SPY NOVEL IN 20TH CENTURY ENGLISH LITERATURE». Приводом для спілкування з студентами і викладачами факультету культури і мистецтв стане «Путівник оркестром» Бенджаміна Бріттена (1946), його вплив на музично-естетичне виховання покоління «бебі буму», творча спадщина «Бітлз».

5 жовтня під час презентації меморіального видання пам'яті композитора, у музеї-садибі Ігоря Стравінського в Устилузі у центрі уваги буде історія документального фільму Тоні Палмера «Десь на кордоні» (1982).

З іменем Стравінського пов’язані два супутні заходи: презентація лекторію-виставки «Україна співає поезію» у ВКМ і виставка «Гумор семи муз» у Палаці культури міста Луцька до Міжнародного дня музики. У першому випадку джерелом інспірації став знімок, на якому Стравінський в Устилузі слухає гру волинського лірника; у другому – Стравінський і Пікассо на дружньому шаржі Жана Кокто.

10 жовтня завершить фестивальну програму концерт гітариста Якуба Костюшка за участі Академічного камерного оркестру «Кантабіле» Волинської філармонії.

Читайте такожНа території Волинської та Рівненської областей відбудуться щорічні пригодницькі перегони «Доброволець»

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39