У Луцькому костелі покажуть середньовічну п'єсу польською мовою

18 Вересня 2021, 12:40
Вистава «Діалог Смерті (в Райському саду)» АНОНС 1074
Вистава «Діалог Смерті (в Райському саду)»

Лучан та гостей міста запрошують на спектакль «Діалог Смерті (в Райському саду)», створений на основі середньовічного віршованого діалогу «Розмова майстра Полікарпа зі Смертю».

Вистава відбудеться 2 жовтня o 16.00 у соборі Святих Апостолів Петра і Павла в Луцьку за адресою: вулиця Кафедральна, 6. Про це пише Monitor Wołyński

Виставу польською мовою представлять Йоланта Юшкевич та Цезарій-Зигмунт Моленда з «Kropka Theatre». Режисура та адаптація творів – Йоланта Юшкевич.

«У середньовічній «Розмові майстра Полікарпа зі Смертю» вчитель має видіння – перед ним з’являється Смерть, яка відповідає на його запитання про те, що і чому саме так вона робить. Польський текст відомий за рукописом ХV ст., а нещодавно науковці знайшли його друковану версію, видану у Кракові в 1542 р. В оригіналі твору з’являються майстер Полікарп, Смерть і Кум, у спектаклі їхній діалог представляє Голос», – йдеться в анонсі. 

Режисерка Йоланта Юшкевич використовує техніку вікна, завдяки чому глядачеві представляється видіння. Це робить текст незалежним від постатей, які виступають у спектаклі, та перетворює на реальність те, що відбувається на сцені.

Організатори – Генеральне консульство РП у Луцьку. 

Проєкт реалізував польський Національний центр культури в рамках програми «Культура в мережі – 2020».

Вхід вільний.

Читайте також: У Здолбунові відкрили виставку до 30-річчя створення Вишеградської групи

 

 
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024