Для бізнесу і для душі: книги від авторів з VolWelst Group презентували у Львові

17 Вересня 2021, 13:30
Презентація нових монографій за редакцією Віктора Корсака 3836
Презентація нових монографій за редакцією Віктора Корсака

У Львові відбулась презентація двох колективних монографій за редакцією Віктора Корсака.

Подія відбулася 16 вересня у приміщенні готелю «Ріус» в рамках BookForum. Про це повідомляє львівська кореспондентка Район.in.ua.

BookForum у місті Лева зібрав цього року 2000 книжкових новинок від 150 видавців. У рамках фестивальної програми команда Музею сучасного українського мистецтва Корсаків презентувала дві колективні монографії: «Як стати ІМЕНЕМ: трактат про те, як «придбати квиток у вічність» та «Анатомія ритейлу».

Послухати про новинки могли всі охочі. На другому поверсі конференц-залу зібралися приблизно 30 людей.

Презентацію модерувала Тетяна Репницька – керівниця Бізнес академії Практичного менеджменту в Луцьку. 

«Як стати ІМЕНЕМ: трактат про те, як «придбати квиток у вічність» – це перша монографія за редакції Віктора Корсака. Створили її в рамках виставкого проєкту «Імена твої Україно»,  – зазначила модераторка. 

Керівниця Бізнес-академії розповіла, що книга є унікальною за змістом. Автори в тезисній формі дали рекомендації для людей, які хочуть досягнути в житті чогось великого, стати відомими. 

Нова монографія Віктора Корсака
Нова монографія Віктора Корсака

Книгу називають унікальною за формою, адже у монографію включили 150 мистецьких робіт авторів та їх рефлекції. Саме це, на думку авторів, сприяє розвитку у читача трьох видів інтелекту: галузевого, психологічного, естетичного. У книзі використали багато імен, які вже є відомими в історії України або ж обов’язково ними стануть. 

Команду, яка працювала над створенням книги, очолив Віктор Корсак – співавтор, головний редактор книги, доктор економічних наук, Голова ради директорів групи компаній VolWest group.

«Сама ідея написати таку книгу виникла спонтанно. Спочатку ми планували випустити каталог. Та пропозицій про співпрацю з'явилося чимало. Тоді все ж вирішили зробити таки книгу», – каже головний редактор Віктор Корсак.

Віктор Корсак зазначив, що в основі книги є детальна розповідь про три види інтелекту. Галузевий – це той напрямок, що стимулює самовдосконалюватися. 

«Якщо ти художник, то ти повинен знати як створити мистецький твір. Якщо ти лікар, маєш знати, анатомію людини. Це 30 % успіху в житті», – каже редактор книги. 

Наступний психологічний інтелект.  Це розуміння хто ти та вміння дивитися на себе з боку, розуміти інших.

Третій вид інтелекту – естетичний. Щоб річ була функціональною, вона повинна бути естетичною. Щоб розвивати цей вид інтелекту, потрібно споглядати все, що вже створили люди. Споглядати твори мистецтва не достатньо, потрібно творити самому.

Тетяна Репницька
Тетяна Репницька

«Хоч робили книгу ми два тижні, готувалися до її виходу все життя. Це дійсно довга та клопітка робота», – зазначив Віктор Корсак. 

 

«Естетичний інтелект можемо розвивати у щоденній праці. Достатньо просто розглядати людей на вулиці, фотографувати їх і помічати прекрасне в деталях. Насолоджуватися художніми виставками. Рекомендую більше звертати увагу на те, що нас оточує», – додала дизайнерка видавництва «Коло» Марта Походжай.

До команди співавторів долучилася директорка Волинської філії Комп’ютерної академії ШАГ, практична психологиня Інна Кондратюк.

Презентація унікальних монографій у Львові
Спікери з Луцька та Львова

«Всі три інтелекти поєднанні. Якщо говорити суто про психологічний, то він відповідає за розвиток людського потенціалу, який отримуємо від природи. Це творчі, психологічні, загальні, інтелектуальні здібності та самоусвідомлення. Розуміння своїх цілей в житті, подолання психологічних бар’єрів. На скільки ми розуміємо інших людей, правила взаємодії. Інструментами є творчість та потяг до чогось великого, стимул до розвитку. Якщо ми відчуваємо в собі потребу щось змінити переосмислити, то в нас немає оцього внутрішнього конфлікту»,  – наголосила Інна.

Спікерка розповіла, що саме мистецтво стимулює до розвитку. Через читання літератури, розуміння творів, споглядання прекрасного ми можемо багато чого переосмислити та усвідомити свої подальші потреби. Один з найсильніших компонентів розвитку людини – комунікація. 

Того ж дня презентували ще одну монографію, яка має 35 співавторів – «Анатомія ритейлу».

Головні редактори книги – Віктор і Роман Корсаки. Книгу створили менеджери компанії VolWest і мережі супермаркетів «Наш край» та «Spar». Робота націлена на людей, які займаються ритейлом в будь-якій сфері. Книга унікальна тим, що має понад 10 творів сучасних українських художників з музею Корсаків. Це допомагає у розвитку естетичного інтелекту.

Віктор Корсак також зазначив, що унікальність книги в тому, що вона написана як теоретиками, так і практиками, які знають потреби сучасного споживача. 

«Немає нічого практичнішого, ніж хороша теорія. Це ж система знань, поглядів, яка виходить з минулого і дозволяє прояснити майбутнє. Щоб розвивати галузевий інтелект потрібно розуміти, як воно було створено та куди все рухається», – каже Віктор Корсак

Головний редактор додає, що перший важливий аспект монографії – теоретичний. Адже ми не зможемо спрогнозувати, що буде завтра, якими будуть наші конкуренти. А другий – прикладний. Маркетологи додавали в монографії практичні речі. Наприклад, якими мають бути цінники, як їх правильно ставити. 

Віктор Корсак наголосив на тому, що бути першими – це головна перевага та унікальність VоlWest Group. У книзі діляться порадами як зробити бізнес ще успішнішим. Книга підійде як для початківців, так і для людей з багаторічним досвідом. Унікальна книга ще тим, що в неї включили 77 відеолекцій для підприємців. Адже, як відомо, найкращий спосіб щось вивчити – почати навчати інших.

CEO консалтингової компанії HBPI company зі Львова Роман Грицьків,  зазначив, що назва монографії повністю відповідає суті книги. Адже немов під мікроскопом тут розкрито всі деталі бізнес-життя. На його думку, книгу потрібно заховати та не продавати. Ті, що прочитати можуть стати сильними конкурентами.

Віктор Корсак додає, що до видання книги було багато спірних питань. Адже автори поділилися власним досвідом, своїми секретами ведення успішного бізнесу. Вони розуміли, що їх використають конкуренти та не злякалися і наважились видавати монографію.

У планах Віктора Корсака написати книгу «Мистецтво України для мами, тата і дитини». Вона буде націлена на розвиток розуміння мистецтва. 

Книги «Як стати ІМЕНЕМ: трактат про те, як «придбати квиток у вічність» та «Анатомія ритейлу» можна придбати на BookForum у третьому ряду на 403 стенді.

І на закінчення всіх присутніх запросили на келих шампанського, щоб відсвяткувати вихід у світ майбутніх бестселерів.

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024