Музей дзвонів у Луцьку отримав новий експонат

16 Вересня 2021, 09:04
Новий дзвоник у Луцькому музеї 863
Новий дзвоник у Луцькому музеї

Музей дзвонів у Луцьку отримав новий дзвоник, виготовлений на початку XX століття у Британії.

Про це повідомляє Суспільне.

Як розповіла в телефонному коментарі старша наукова співробітниця адміністрації Державного історико-культурного заповідника в Луцьку Анастасія Марків, дзвоник презентував відвідувач Луцького замку Ігор Міщенко.

«Він (відвідувач – ред.) приїхав у замок і написав відгук, що дуже надихнувся нашим музеєм. У листі написав, що сам колекціонує дзвони та хотів би презентувати дзвоник з власної колекції», – каже Анастасія Марків.

Подарований дзвоник має висоту 10-15 сантиметрів, при коливанні видає дзвінкі звуки. Зі слів наукової співробітниці, дзвоник уособлює в собі образ леді Дженні Джонс.

За легендою леді Дженні Джонс є валлійкою, родом з Уельсу, яка зі свого регіону пішки дісталася до Британії, аби придбати Євангеліє рідною валлійською мовою. Анастасія Марків каже, що всю легенду, пов'язану з образом цієї дівчини, можна дізнатися під час екскурсії замком.

Дзвоник леді Дженні Джонс вже представлений до огляду в колекції. Усього в експозиції луцького Музею дзвонів є майже сотня експонатів, датованих від XVII до XX століть.

Читайте також: Луцьк: у залах Художнього музею звучатиме музика

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024