У луцькій бібліотеці проходить виставка малюнків стародавнього міста

09 Вересня 2021, 09:21
Луцький замок на малюнку Мирослави Шундерук 1930
Луцький замок на малюнку Мирослави Шундерук
У Луцькій бібліотеці-філії №10 відкрита виставка малюнків «Історія стародавнього міста Луцька в малюнках Мирослави Шундерук». Авторка робіт є членом Національної спілки архітекторів України. Про це інформує Департамент культури Луцької міської ради.
 
На виставці представлені 55 робіт авторки (графіка, акварель). Представлені лише деякі роботи з творчого доробку, які виконані на початку 90-х років дотепер.
 
На малюнках зображені: Луцький замок з різних ракурсів, види на Костел Єзуїтів з вулиці Братковського, Кірха Євангелістів, Хрестовоздвиженська церква, види вулиці Лесі Українки, Данила Галицького, адже вони надзвичайно мальовничі. Зображені природні пейзажі: картини річкового порту, пейзажі річки Стир, Яровиці (Сапалаївка).
 

До нових малюнків належать зображення Київського майдану та краєвиди з вулиці Глушець. Роботи Мирослави Шундерук вирізняються тим, що авторка має глибокі знання з архітектури, на деяких роботах зображені старовинні архітектурні фрагменти і деталі.
 

Виставка має мету привернути увагу громадськості та гостей Луцька до унікальності нашого міста. Роботи можна подивитися до 15 вересня.
 
Коментар
23/04/2024 Понеділок
22.04.2024
21.04.2024