У Луцьку відбувся лицарський турнір «Середньовічний Лучеськ»

07 Вересня 2021, 13:09
Лицарський турнір 1405
Лицарський турнір

У Луцькому замку відбувся лицірський турнір «Середньовічний Лучеськ».

Про це йдеться в матеріалі «Суспільного».

Приїхали вісім десятків учасників з різних областей України, - розповів організатор Сергій Ващук.

Змагання мають статус Чемпіонату України з середньовічного бою.

За результатами двох днів кращими в одиночних номінаціях були лицарі з Житомира. В масових боях перемогу здобули київські лицарі. Зі слів Сергія Ващука, волиняни стали другими в битві 10 на 10 учасників та третіми у змаганнях 5 на 5.

У битві 10 на 10 учасники змагалися з мечами та алебардами – середньовічними сокирами. За умовами, виграє та команда, яка збила з ніг суперників.

Як розповів один з учасників, житомирянин Денис Сагадін, за правилами, було заборонено завдавати ударів в пах, у коліно, в шию та бити з-під низу.

Чоловік каже: займається середньовічним боєм вже рік. 

«Став себе почувати ліпше, покращилася витривалість. В цьому спорті головне застосовується, є різні номінації, звичайно, боротьба, ударна техніка», – додає учасник турніру.

На ристалищі у Луцькому замку виступили жінки. Катерина Умарова приїхала на середньовічний турнір з Києва.

«Більше і більше дівчат долучаються до цього класного виду спорту. Зростає конкуренція, зростає рівень. Дуже приємно щороку бачити багато нових облич. Багато учасниць, багато різних шкіл фехтування – це класно», – розповідає дівчина.

Крім масових номінацій, кращих лицарів визначили у номінаціях: щит і меч, довгий меч, древкова зброя.Як розповів організатор туру Сергій Ващук, змагання у Луцьку – відбіркові до збірної України, яка поїде на чемпіонат світу з середньовічного бою.

 

Читайте також: У Боратині провів тренування призер Чемпіонату світу з біатлону

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024