У Луцьку польський актор покаже монодраму за повістю «Записки офіцера Червоної Армії»

06 Вересня 2021, 16:31
Фото ілюстративне 1632
Фото ілюстративне

Лучан запрошують на виставу за повістю «Записки офіцера Червоної Армії».

9 вересня у Волинському обласному театрі ляльок (вул. Кривий вал, 18)  презентують українське видання повісті Сергія Пясецького «Записки офіцера Червоної Армії». Початок о 17:30. Під час презентації покажуть монодраму за мотивами книги у виконанні польського актора Драматичного театру у Білостоці Кшиштофа Лавнічака. Про це Район.Луцьк інформує мистецьке об'єднання Стендаль.

Вхід вільний.

Повість «Записки офіцера Червоної Армії» ілюструє так званий менталітет радянської людини та глибини комуністичної ідеології, гротескно розповідаючи історію про Михайла Зубова, червоноармійця, який окупував Вільнюс. Переклад роману на українську мову та сценарій монодрами здійснив визнаний перекладач польської літератури Андрій Бондар. І Кшиштоф Лавнічак, і Андрій Бондар братимуть участь у зустрічі та обговоренні з глядачами вистави після її закінчення. Після перегляду відвідувачів запрошують на солодке частування та келих вина.

Програма:

  • 17:30 – вистава
  • 19:30 – фуршет
  • 20:00 – дискусія з актором Кшиштофом Лавнічаком та перекладачем Андрієм Бондарем

За словами Генерального консула Республіки Польща в Луцьку Славоміра Місяка, «ідея презентувати українському читачеві книгу «Записки офіцера Червоної Армії» виникла під час відзначення минулого року 100-річчя союзу Пілсудський-Петлюра і, фактично, стала його логічним доповненням.

«Автор книги, Сергій Пясецький, використовуючи іронію, гротеск і гумор змальовує психологічний портрет типового представника радянського менталітету на прикладі офіцера Червоної Армії Михайла Зубова. Цей персонаж не здатний самостійно мислити і розуміє світ через призму лише тієї правильної ідеології, яка була йому прищеплена. Інакше кажучи, автор детально показує читачеві розум підневільної людини, елемента, який створює небезпечну масу, і все це на фоні трагічних доль людей на окупованих територіях», – доповнив Генеральний Консул.

Читайте також: Лучан кличуть на спільний перегляд фільму Івана Миколайчука

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024