Ковельчанка Марія Батраченко презентувала книгу, де розповіла про дитинство у концтаборі в Австрії

05 Вересня 2021, 15:56
Ковельчанка Марія Батраченко презентувала книгу, де розповіла про дитинство у концтаборі в Австрії 1141
Ковельчанка Марія Батраченко презентувала книгу, де розповіла про дитинство у концтаборі в Австрії

Ковельчанка Марія Батраченко презентувала свою другу книгу «Моє життя – калейдоскоп».

Поезія, оповідання, статті та сценарії до театральних постановок стали основою книги Марії Батраченко «Моє життя – калейдоскоп». Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

У жінки досить непроста біографія. Народилась вона  в 1943 році у Відні.  Її мама  була вивезена до Австрії  на примусові  роботи. Батько, який був військовим офіцером, не повернувся з війни. Дитинство минуло на Ковельщині у бабусі, пізніше було навчання в Ростовському педагогічному університеті,  далі  - робота в одній із місцевих шкіл.  До Ковеля Марія Павлівна приїхала у 1974 році, де довгий час працювала вчителем російської мови та літератури в ПТУ №7.

На сторінках своєї другої книги (перша – збірка віршів «Місячний лабіринт» вийшла у 2016 році) Марія Павлівна розповідає не лише про своє життя, а й про знакові події  колег і друзів, тут можна знайти цікаві факти з історії міста. Є твори про кохання, природу, подорожі, життєві цінності. Вірші, присвячені батькам, близьким людям, філософським роздумам.

Презентація видання пройшла у раді ветеранів.  Це місце є символічним для жінки, адже 12 років вона працює у ветеранській організації, нині її очолює. Тут вона створила клуб «Вікторія», веде заняття Університету третього віку, проводить репетиції ансамблю «Срібне сяйво» та аматорського театру «Осіннє золото».

На творчий вечір Марії Батраченко прийшли представники міської влади, її друзі, колеги.  Це –  міський голова Ігор Чайка, який написав слово про автора у книзі, його заступниця Наталія Маленицька, начальник управління соціального захисту Софія Сагаль, актори театру «Осіннє золото». 

Сама ковельчанка каже, що їй є що розповісти цьому світові. У її життєвому калейдоскопі можна зустріти найрізноманітніші кольори та відтінки.  Впродовж вечора пані Марія розповідала цікаві і чуттєві історії про свої роки, життєву позицію, дорогих серцю людей. Вона читали власну поезію співала, грала і просто жила на імпровізованій сцені.

Багато творів Марії Батраченко прозвучали з виконанні акторів театру «Осіннє золото».

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024