У Луцькому художньому музеї презентували виставковий проєкт до Дня міста

04 Вересня 2021, 15:44
Виставковий проєкт «Лучеськ. Вимір часу» 1907
Виставковий проєкт «Лучеськ. Вимір часу»

У Художньому музеї Луцька презентували виставковий проєкт «Лучеськ. Вимір часу». Про це повідомили на сайті Луцької міської ради. На відкриття виставки завітали директор департаменту культури Тетяна Гнатів та заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт.

 

Цей виставковий проєкт започатковано мистецьким об’єднанням «Куля» за фінансової підтримки Луцької міської ради та присвячено до Дня міста та 30-ї річниці Незалежності України. До нього увійшли твори авторської графіки, малярства, цифрографіки луцьких художників Олександра Дишка, Елеонори Сабової-Дишко та Олександра Більчука

Читайте також: Автор скандальних ілюстрацій презентує у Луцьку нові роботи про Лесю Українку

Окремим розділом експозиції стала серія плакатів «Перша цегла», присвячена 730-річчю від початку будівництва Луцького замку у цеглі князем Мстиславом Даниловичем.

Голована ідея проєкту – у переосмисленні далекого минулого українського народу, відображені у просторі мистецтва його знаменних сторінок та славетних героїв, репрезентуючи на світовій арені історію нашої держави.

Читайте також: У Музеї Корсаків художниця Ґеник представить проєкт «OUTLOOK»

Виставка присвячена Луцьку, його древній історії: звитяжним героям, гордим панам, кожному лучанину – від князя, лицаря-аристократа до сторожових воїнів, ченців, купців, чоботарів, теслярів, пекарів, ковалів та усієї посполитої братії. Всіх, чия нога ступала цим благословенним містом, чий погляд милували бані його церков, а енергетика старої фортеці сповнювала силою духу та відваги. 

Авторська графіка, малярство, цифрографія митців «Кулі» – це виважений і водночас достоту контроверсійний дискурс про історію рідного краю. Художники виступають ініціаторами проведення фахових дискусій та публічних обговорень проблем вітчизняної історіографії та культури.

Читайте також: У Луцьку представлять роботи художниці Олени Звягінцевої

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024