На Волині стартував міжнародний фестиваль «Лісова пісня»

04 Вересня 2021, 09:05
Фестиваль Лісова пісня 1416
Фестиваль Лісова пісня

Відбулося відкриття 20-го Міжнародного літературно-мистецького фестивалю «Лісова пісня».  На захід приїхали письменники та поети з Польщі та Білорусі. Про це пише Суспільне.

Захід триватиме до 5 вересня.

Фестивальні заходи відбуватимуться у Луцьку, в урочищі Нечимному, музеї Лесі Українки у Колодяжному та у Ковелі.

Зі слів організаторки фестивалю Ольги Ляснюк, попри карантинні обмеження на захід запрошували гостей з країн, де бувала Леся Українка

«В нас є три гості з Польщі, Білорусі і є гості зі Львова, із Сум», – розповіла Ольга Ляснюк.

Польський поет, перекладач Міхась Скобла на поетичному фестивалі вперше. Розповів, що перекладав вірші багатьох українських поетів.

«Лесю Українку перекладав і Дмитра Павличка, і Василя Стуса і Ліну Костенко, це моя улюблена поетка, всесвітня. І коли я приїжджаю в Україну і чую українську пісню, я аж притупую ногою, але найбільше притупую своїм серцем», – каже учасник фестивалю.

Членкиня Національної спілки письменників України Надія Гуменюк розповіла, що була серед тих письменників, які виношували ідею заснування фестивалю. 

«В мене збереглися світлини, коли ми дивитися ту галявину в Нечимному. Я, як журналіст, тоді багато писала. І Василь Гей теж, який виношував цю ідею», – розповіла Надія Гуменюк.

Читайте також: На Волині проведуть міжнародний фестиваль «Лісова Пісня»: програма заходів

4 вересня, на учасників фестивалю чекає поїздка в музей «Лісової пісні» в урочищі Нечимному, висадка дубів у заказник та відвідування музею Лесі Українки у Колодяжному.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024