Відбувся фестиваль «Озерна містерія» на польській стороні

31 Серпня 2021, 12:40
Відбувся фестиваль «Озерна містерія» на польській стороні 914
Відбувся фестиваль «Озерна містерія» на польській стороні

Волинська делегація на чолі з головою обласної ради Григорієм Недопадом взяла участь у фестивалі «Озерна містерія», який відбувся у Влодаві у рамках проєкту «Українсько-польське поозер’я – край легенд: відкрий та насолоджуйся незвіданим». Проєкт реалізовуть під егідою Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна.

Про це повідомили у Волинській обласній раді.

Фестивалі на берегах влодавського озера Біле та волинського Пісочне – завершальний акорд спільного українсько-польського проєкту, який реалізовувався з метою популяризації мальовничих озер прикордоння та набуття ними туристичної привабливості.

Завдяки проєкту тепер – це спільний туристичний бренд Влодави і Шацька з оригінальним логотипом у вигляді ляльок-мотанок, власним гаслом «Пізнай магію озер!», а також сувенірною продукцією під єдиною туристичною маркою.

На фестиваль до озера Білого з’їхалися сотні поляків. Театралізоване дійство, фаєр-шоу, прогулянки на човнах, виступи фольклорних колективів та сучасних виконавців – подивитися було на що.

 Особливо тепло публіка сприйняла виступ шацького самодіяльного колективу «Молодички». Ансамблю відразу ж запропонували гастрольний тур й іншими польськими містами.

Григорій Недопад запросив глядачів неодмінно відвідати фестиваль «Озерна містерія», який 4 вересня пройде не березі озера Пісочне. 

«Якщо навпрошки, то це не більше 50 кілометрів звідси. У нас теж чудове озеро, мальовнича природа і гостинні люди. Я переконаний, що це туристичне партнерство буде на радість нашим мешканцям і на користь нашим громадам», - зазначив він.

Голова обласної ради пообіцяв, що фестиваль на озері Пісочне на базі санаторію «Лісова пісня» буде не менш видовищним. Буде інсценовано одну із легенд цієї місцевості під назвою «Срібний берег», планується різноманітна розважально-концертна програма, майстер-класи, колоритне фольклорне наповнення.

Читайте також: В Шацькій громаді відбудеться фестиваль «Озерна містерія» в рамках українсько-польського проєкту

Волинь хочуть зробити осередком внутрішнього туризму в Україні

Бренд - як невід'ємна частина популяризації туристичного продукту

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024