У день міста виставка CONTEMPORARY ART RIVNE презентує проєкти щодо проблем екології

29 Серпня 2021, 10:13
Резиденція CONTEMPORARY ART RIVNE 2021 ФОТО 1483
Резиденція CONTEMPORARY ART RIVNE 2021

У Рівному на День міста відкрили резиденцію CONTEMPORARY ART RIVNE 2021 на тему «Вода. Часті питання». Виставка фінальних робіт резиденції Contemporary Art Rivne презентує результати спільної роботи художників/ць й дослідників/ць у Рівному. 

Мета резиденції в тому, щоб привернути увагу містян до проблем екології, збереження водних ресурсів та історичної спадщини. Відкриттю виставки передувала екскурсія містом із серією презентацій «site-specific» проєктів та перформативних дій у міському середовищі Рівного.
 
Митці та мисткині резиденції взаємодіяли з Національним університетом водного господарства та природокористування. 
 
Учасники/ці резиденції: Аліна Хорольська, Анна Івченко, Антон Григоренко, Дар'я Пугачова, Євген Іваненко, Марія Майор, Турлюн Тамара, Коршунов Євген, Наталія Громик, Олександр Населенко, Олександра Промська, Олександра Сиса, Петро Владіміров і Олександра Майборода, Анастасія Тинник, Богдана Давидюк, Вікторія Романчук, Іванка Бородіна, Василь Корбутяк, Павло Бенедюк, Володимир Сергачов. Куратор резиденції: Дмитро Чепурний.
 
Над проєктом працювали: Олена Білик, Надія Голяка, Юлія Друктейніте, Ярослава Ковальчук, Олександра Погребняк, Анастасія Степанюк, Анна Тимошок, Олена Тинник, Антон Шинкарук.
 
Куратор Дмитро Чепурний зазначає, що ця виставка не лише про екологічні проблеми, а й про збереження водних ресурсів та історичну спадщину. Мова не лише про забруднення навколишнього середовища, а саме про його занепад. Учасники резиденції, – додає Дмитро, – зобразили не лише реальні факти, а й серед проєктів є історія-фікція про галерею річкових знахідок, відеофакти, колажі та картини у напрямі абстракціонізму.
 
Більшість робіт ви можете переглянути у нашому фоторепортажі.
 
Виставка триватиме до 26 вересня 2021 року з вівторка по п'ятницю з 10:00 до 17:30 у Відділі природи й Відділі історії Рівненського обласного краєзнавчого музею.

Резиденція Contemporary Art Rivne відбувається за ініціативи «Платформи взаємодій «Простір»» у партнерстві з Національним університетом водного господарства та природокористування за підтримки Українського культурного фонду. 
 
Більше фото:
 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
16.04.2024
Афіша