Документальна вистава від «Гармидеру» «100 синонімів до слова ГОВОРИТИ» доступна у відеоверсії

27 Серпня 2021, 15:47
Документальна вистава від «Гармидеру» «100 синонімів до слова ГОВОРИТИ» 2262
Документальна вистава від «Гармидеру» «100 синонімів до слова ГОВОРИТИ»

Днями в луцькому  незалежному театрі «Гармидер» відбулися наживо два прем'єрні покази документальної вистави-оповіді «100 синонімів до слова ГОВОРИТИ» про непересічних волинян, які своїми справами наближали і творили незалежність нашої держави.

Вистава була створена і репрезентована до Дня Незалежності України у просторі «ГаРмИдЕр ангар-stage». Про це інформують організатори.

У липні та серпні команда театру в Луцьку проводила резиденцію документального театру «НЕпровінційні творці НЕзалежності» за підтримки Українського культурного фонду. До 30-ї річниці Незалежності було віднайдено історії про надзвичайних людей із Волині, на основі яких у рамках сценарної майстерні був створений сценарій документальної вистави. Героями документальних історій стали Константин Марченко, Григорій Гуртовий, Наталія Марценюк, Олександр Плоцидим, Микола Куделя, Любов Зубач, Семен Поліщук, Олексій Громадюк, Євген Шимонович, Іванна Ворошилюк. 

Режисеркою Русланою Порицькою, командою театру та групою акторів зі всієї України на театральній лабораторії на основі цього сценарію за 10 днів була створена документальна вистава.

Режисерка відеоверсії – Юлія Яцун.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024