У Рівненській громаді відбулося свято до Дня Незалежності

23 Серпня 2021, 17:20
Прапор 2645
Прапор

У Рівненській громаді до Дня Незалежності організували святкові заходи.

Урочистості та святковий концерт відбулися у Рівному 22 серпня. Про це повідомив кореспондент Район.Любомль.

Розпочалося святкування у громаді із несення жителями великого Державного Прапора України від в'їзду у село Рівне до території місцевого будинку культури, де облаштували святкову сцену й прикрасили територію.

Священники церков громади спільно помолилися за Україну, її волю й незалежність.

Після молитви на сцену запросили гостей свята: голову Ковельської РДА Ольгу Черен, голову Ковельської районної ради В'ячеслава Шворака, начальника Луцького прикордонного загону Сергія Лозінського, голову Любомльської громади Романа Ющука, керівника фермерського господарства Анатолія Прилуцького. Всі вони адресували місцевим жителям, які зібралися на свято, теплі й щирі слова вітань з нагоди Дня Незалежності. 

Подяку голови Волинської ОДА за вагомий внесок у розбудову держави, розвиток Волині отримав Дмитро Маляс.

Почесними грамотами Ковельської РДА та Ковельської райради з нагоди 30 річниці Незалежності нагородили колектив Забузького ліцею (керівниця Світлана Клекоцюк), підприємця Сергія Пшаву.

Керівник громади Юрій Фініковський у своєму виступі сказав, що кілька років тому прагнення жителів навколишніх сіл об'єднуватися та розвиватися, бажання жити у сильній та потужній громаді спричинило те, що 17 населених пунктів округи утворили Рівненську громаду.

«Так же само понад 30 років тому прагнення політичної еліти, свідомих патріотів України спричинилися до того, що утворити самостійну, незалежну державу. І в першому, і в другому випадках ми маємо пам'ятати про те, що без єдності не буде нічого. Так і в нашій громаді прийшов час об'єднатися, подати один одному руку взаємодопомоги, попри всі минулі негаразди, потрібно разом працювати на благо сильної громади. Так же і в Україні, коли об'єднається схід і захід, коли північ та південь будуть єдиними — ми будемо сильними й непереможними», — сказав Юрій Фініковський.

Після цього подяки сільського голови з нагоди 30 річниці Незалежності України отримали кілька десятків людей, які беруть участь в розвиткові та розбудові громади.

За тим на сцену вийшли наймолодші учасники свята, діти Рівненського садочка, які віршами привітали гостей свята.

Виступали перед присутніми Ковельський мініципальний духовий оркестр, артисти з Луцька Петро Семеняк та Вадим Семенюк.

Пісні линули з вуст місцевих аматорів сцени, вокальних колективів. Танцювальний колектив «Орхідея» Полапівського будинку культури виконав танець «Україна-вишиванка», а учні Гороховищанської гімназії виконали флешмоб із прапором. 

На завершення свята розіграли лотерею, де головними призами були мікрохвильова піч та мультиварка. У будинку культури організували святкову дискотеку. 

Читайте також: У Любомлі розпочалися святкування до Дня Незалежності

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024