Художник Віктор Гвоздинський презентував виставку картин «Моя Україна» у Дубенському замку

21 Серпня 2021, 14:33
Художник Віктор Гвоздинський 786
Художник Віктор Гвоздинський

Художник Віктор Гвоздинський у Дубенському замку показав Україну на картинах. У середу, 18 серпня, у зеленій залі Дубенського замку відкрилася виставка «Моя Україна», присвячена 30-річчю Незалежності України. Про це йдеться на сайті Дубенськго замку.

«Виставка, яку ми сьогодні презентуємо, ще раз підкреслює головний меседж кожного свідомого українця: наша Україна – найпрекрасніша держава у світі», – звернувся до присутніх, відкриваючи презентацію, директор Заповідника міста Дубна Леонід Кічатий.

Творчість рівненського художника-живописця Віктора Гвоздинського зображає те, чим жила і живе Україна. Роботи художника тісно пов'язані з рідною землею, з її народом та його традиціями.

За плечима живописця і графіка 30 персональних виставок в Україні та 8 міжнародних. Творчість Віктора Гвоздинського доволі різнопланова, домінують такі жанри образотворчого мистецтва як пейзаж, а також декоративне мистецтво. Майстер досконало володіє технікою акварелі, що надає його творам поетичної емоційності. Пейзажі рідного краю вирізняються гармонійним поєднанням архітектури та краєвидів Полісся і Поділля.

«Велика Волинь і Дубно зокрема, – то унікальні історичні пласти, надто вагомі як для країни в цілому, так і для мене, як художника, – сказав лаконічно Віктор Гвоздинський. – Тому для мене велика честь презентувати свої картини в легендарному Дубенському замку».

Виставка картин у Дубенському замку затримається на місяць.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024