Любомльчанки перемогли у фестивалі до 150-річчя від дня народження Лесі Українки

19 Серпня 2021, 14:44
Леся Українка 1357
Леся Українка

На відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки у липні-серпні відбувся Всеукраїнський фестиваль «Багряна Леся – квітне у віках». 

Його провели у дистанційному форматі. 

 Роботи на конкурс подавали у жанрах: «Вокал», «Хореографія», «Розмовний», «Театральний», «Декоративно- ужиткове мистецтво» та «Образотворче мистецтво». 

 Учасники змагалися у п'ятьох вікових категоріях: від 6 до 9 років; від 10 до 13 років; від 14 до 17 років; від 18 до 24 років; старше 25 років. 

В основу кожного номеру/поробки/малюнку був покладений твір (образ твору, образ з твору) Лесі Українки (проза, поезія, драма). 

Згідно з підсумками конкурсу та висновків журі, четверо любомльчанок здобули призові місця. 

Зокрема, вихованки Будинку дитячої творчості Любомльської міської ради: у жанрі «Театральне мистецтво» в номінації «Художнє слово» «Гран-прі» виборола Тетяна Гуд із твором  «Ave regina!» (зразкова театральна студія «Шанс»).

У жанрі «Декоративно- ужиткове мистецтво» й «Образотворче мистецтво» у віковій категорії від 10 до 13 років почесне перше місце здобули: Анастасія Мохнюк народна студія образотворчого мистецтва із працею «Мавка» (народна студія образотворчого мистецтва «Етюд») та Ангеліна Савош з роботою «Була весна, весела, щедра, мила...» (гурток «Мастихін»). 

 Третє місце у жанрі «Театральне мистецтво» в номінації «Художнє слово» у віковій категорії від 14 до 17 років виборола студентка Волинського національного університету імені Лесі Українки - Анна Склянчук з уривком із твору «Одержима» («Монологом Міріям»).

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024