Волинські художниці представлять власну виставку живопису у Києві

18 Серпня 2021, 17:14
Виставка АНОНС 1343
Виставка

Художниці Іванна Дацюк та Олена Звягінцева, які родом із Затурців, представлять власну виставку живопису «Портрет історії. Від давнини й донині».

Про це повідомила мисткиня Ірина Дацюк.

 Відкриття виставки відбудеться 20 серпня 0 16:00 у Музеї Гетьманства, вулиця Спаська, 16б, місто Київ. Вона триватиме до 4 вересня.

«Історія України — це, мабуть, найактуальніша тема для митців сучасності. Глибинний пласт Трипільської культури, що сягає семи тисячоліть, її орнаментика і символізм знайшли своє відбиття на полотнах Іванни Дацюк. Художниця не оминула теми Давньої Скіфії, Сарматів, підкреслюючи мужність тогочасних воїнів та мудрість великих вождів. Давня Київська Русь, князі і княгині не залишилися поза увагою художниці.

Доба Середньовіччя втілена на полотнах художниці Олени Звягінцевої. Тема періоду Великого Князівства Литовського, гідне правління князя Любарта завжди близька волинським митцям. Лицарство, звитяжні бої, смак перемоги надихають художницю на творчість і донині. Козацтво займає велике місце у живопису мисткині. Історія надихає не лише митців. Наші мужні захисники окрилені звитягою і славою героїчної давнини,самі стають новими Героями, що зображено у творчості волинських художниць», — пише Ірина Дацюк.

Читайте також: Затурцівська художниця розповіла про власну історію, виставки та мистецтво

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39