У центрі Луцька замість книгарні відкривають кав'ярню

11 Серпня 2021, 11:49
Книгарня "Освіта" у Луцьку 912
Книгарня "Освіта" у Луцьку

Понад півсторіччя у будівлі на проспекті Волі, 8 існувала найдавніша книгарня Луцька. Наразі ж залишилася лише вивіска – й ту невдовзі заберуть. 

Ще одну комунальну книгарню закрили через те, що виторгу за місяць не вистачало навіть і на зарплатню працівникам. Про це йдеться у сюжеті 12 каналу. 

В обласній раді договір про оренду із Луцькрадою, якій належить приміщення, вирішили не продовжувати. Так-сяк книгарня проіснувала до травня цього року.

 

«А потім вони почали вивільняти приміщення, навіть нічого нам не повідомляли. Ми проходимо, бачимо, що приміщення вивільняється. Ми знаємо, що це наше приміщення. Плани його продати у нас – роки три», – каже керівниця відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко.

Виручити за нього планують щонайменше 10 мільйонів. Сусідню книгарню «Планета» три роки тому продали за майже 8 мільйонів, тепер замість книг будуть напої: тут вже дооблаштовують кав’ярню. З кожним роком закривається все більше не лише книгарень, а й видавництв.

«Сьогодні книгарня не видає, видавництво фактично не працює, тому що сьогодні є гіганти, такі як "Фолія", "Освіта", які фактично завоювали весь ринок і мають кошти», – розповідає власник видавництва Роман Бондарук.

Аби завоювати покупців, великі суми варто вкладати в сучасне обладнання і якісний маркетинг. Лише завдяки вдалій рекламі сьогодні й виживає чимало книгозбірень, запевняє Роман Бондарук. Без неї – завоювати покупців значно складніше. Ще й через те, що з появою цифрових зручностей люди читають все менше паперових книжок.

Втім, в облраді обіцяють: книгарня «Освіта» не зникне.

«Ми її реорганізували і передали до "Волиньенергософту". Можливо, там студенти будуть більше купувати книги», – каже голова відділу комунального майна Волинської обласної ради Михайло Імберовський. 

Читайте також: ТОП-10 книг, які найактивніше купували на «Бандерштаті»

 

 
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024