У Вараші реорганізують музичну школу, центр дозвілля та місцевий парк

10 Серпня 2021, 17:28
Засідання експертної групи 1581
Засідання експертної групи

Засідала експертна група «Інфраструктура Вараської МТГ» у рамках діяльності Робочої групи з розробки проєкту Стратегії розвитку Вараської міської територіальної громади на період до 2027 року.

Під час засідання члени групи обговорювали питання щодо стану справ та перспективи розвитку у галузях культури, молодіжної політики, туризму та спорту, — інформують на сайті мерії.

Розпочала засідання директорка Департаменту культури, туризму, молоді та спорту Наталія Петрович, яка доповіла про ситуацію у розвитку зазначених напрямків.

Серед завдань посадовиця виділила такі:

  • модернізація закладів культури;
  • створення активних культурних громадських просторів, локацій та подій;
  • розбудова інфраструктури Парку культури та відпочинку;
  • забезпечення реалізації грантових програм і проєктів.

 

«Окремо виділяю створення якісних конкурентоспроможних культурних продуктів. Працюємо над додатковим залученням коштів на реалізацію культурних проєктів. Сільські території – окреме питання. Там треба активізувати культурну діяльність.

У своїх планах розглядаємо заклади культури як осередки, де відбуваються не лише заходи, а й, можливо, діють молодіжні «хаби».

Нам потрібно підтримувати іміджеві культурні заходи, які мають вплив на формування образу громади, це тісно пов’язано також і з туризмом. Ми хочемо, щоб заклади культури були створені за новою моделлю. Щодо бібліотек, то їх треба перетворювати на сучасні інформаційні простори», – вважає директорка департаменту Наталія Петрович.

Також учасники засідання обговорили і стан приміщень сільських будинків культури, зокрема, будівель у селах Більська Воля, Озерці, Стара Рафалівка. Директорка департаменту наголосила, що будинки культури потребують значного ремонту.

Щодо Вараша, то у планах уже цього року розпочати реорганізацію музичної школи, Центру дозвілля, Парку культури та відпочинку.

Пріоритетним для громади у сфері культури є придбання власної сцени, яка розширить можливості для організації різноманітних заходів та активної роботи з грантовими програмами.

Варто зазначити, що у громаді вже активно розвивається молодіжна політика та спорт — вдалось створити Молодіжну раду, молодіжний простір, які беруть участь в різних проєктах.

У планах щодо спорту — розширювати інфраструктуру спортивного призначення, популяризувати олімпійські та неолімпійські види.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024