Один із найкращих музеїв у країні, – мер Львова похвалив МСУМК

08 Серпня 2021, 16:33
Андрій Садовий 1010
Андрій Садовий

Мер Львова Андрій Садовий виступив на літературно-гутірковій сцені фестивалю «Бандерштат».

Під час свого виступу він згадав і луцький Музей сучасного українського мистецтва Корсаків, назвавши його одним із найкращих в країні. Виступ слухали і журналістки Район.Луцьк.

Окрім того, Садовий давав поради молоді, розказував про улюблені книги та відповідав на питання зацівлених слухачів.

Читайте такожПопулярний тік-токер у Луцьку вчив бандерштатівців говорити. ЦИТАТНИК

Довідково. Музей сучасного українського мистецтва Корсаків знаходиться у місті Луцьку, на території Культурно-розважального центру Адреналін Сіті. Урочисте відкриття відбулось 24 серпня 2018 року.

Музей Корсаків створений з метою розвитку духовності нації, пропагування українського мистецтва у світі шляхом презентації яскравих творчих здобутків художньої культури XX століття, знайомства відвідувачів з сучасним мистецтвом через авторські проекти, інсталяції, перформанси.
Фундатором та натхненником створення першого в Україні світового рівня музею сучасного українського мистецтва стала родина Корсаків.

Загальна площа першої черги музейного комплексу становить близько 5 000 кв. м і містить низку виставкових залів. Площа постійної експозиції займає 3000 кв. м.

У музеї представлено роботи понад 100 видатних митців (більш як 800 арт-об’єктів). Живопис, графіка, скульптура, інсталяція, відео-арт – тут зібрана колекція творів мистецтва найкращих українських авторів ХХ– ХХІ століть.

Ідейним початком створення приватного музею стала Галерея сучасного мистецтва «Арт-кафедра», яка відкрилась у квітні 2014 року і за час своєї роботи провела десятки виставок, культурно-мистецьких суаре, творчих конкурсів. У 2016 році Галерея виступила організатором мистецького форуму WestArt Forum UA та співорганізатором фестивалю сучасного урбаністичного мистецтва ПоліхромА.

У липні 2018 року відкрито Художньо-меморіальний музей Миколи Кумановського, який став структурним підрозділом Музею.

Широка програма виставкової, освітньої, наукової-дослідницької та видавничої діяльності, яку проводить Музей сучасного українського мистецтва Корсаків, відображає актуальні процеси в українській культурі та відкриває можливості для публічного діалогу і створення нових творів.

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024