«Щоб змінилася наша ментальність – потрібно повірити у свої сили», – письменниця Анна Багряна на «Бандерштаті». ЦИТАТНИК

06 Серпня 2021, 14:09
Анна Багряна 790
Анна Багряна

Другою на гутірковій сцені «Бандерштату» виступила дитяча письменниця, авторка сучасного українського підліткового фентезі «Вітрова гора» Анна Багряна.

Найцікавіші цитати з її виступу, який відбувся 6 серпня, передають кореспонденки Район.Луцьк.

***

До цього роману я писала різну прозу, а цей роман – перша спроба українського фентезі. 

***

 Щоб змінилася наша ментальність – потрібно повірити в свої сили. Потрібно робити ставку на молодше покоління. Треба працювати з молоддю і додавати їм оптимізму та віри в краще. 

***

Я дуже багато читала в дитинстві, це мене надихало. 

***

Мені хотілося показати, що в нашій міфології є цікаві персонажі. Ті стихії природи, які я накликала на свій твір, продовжуть жити своїм життям. Я завжди кажу читачам, щоб вони вірили, що все навколо живе, і просили у вищих сил допомоги. 

***

Хороша ідея – показувати нашу давню культуру. Ми маємо підтримувати нашу етнокультуру, використовувати це у творчості.

***

Ця книга присвячена стихії вітру. Основний символ роману – вітряк. Їх не багато в Україні. Я вирішила розкрутити цей обаз та зробити його містичним. 

***

Я буду рада дізнатися, що хтось ще писатиме про такі стихії. Дара Корній здивувалася, що це написала я, вона не могла на це сподіватися. Вона щиро мене підтримала і пораділа за мене, тому що я початківець у жанрі фентезі. У мене в планах продовжувати писати ще про якісь стихії. Я мандрую та надихаюся. 

***

Для творчості мені треба самій у себе красти час: наприклад, раніше встати, тому що важко писати до ночі. Я відразу  вирішую, що я хочу від цієї роботи. Коли пишу – п'ю багато зеленого чаю. 

***

 Я цього літа проїхала по всіх місцях, про які писала. Після цього я деякі розділи геть змінила, дещо додала, а дещо забрала. 

***

 Хотілося б, щоб було більше саме українського фентезі, бо ми читаємо багато іноземної літератури. Хотілося б підняти оптимізм молоді. 

***

Коли я почала писати, то дива почали переслідувати мене у моєму житті. Я написала багато картин вітряків.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024