В урочищі Вовчак відзначили фестиваль повстанської пісні

03 Серпня 2021, 15:20
Вовчак – Волинська Січ 1313
Вовчак – Волинська Січ

В урочищі Вовчак відбувся обласний патріотичний фестиваль повстанської пісні «Вовчак – Волинська Січ». 

Про це інформують на сайті Турійської селищної ради.

Цьогоріч фестиваль проводився вп’яте і зібрав найбільшу кількість людей (як учасників, так і глядачів) за свою невеличку історію існування. 

Урочистою колоною під звуки повстанських пісень учасники фестивалю рушили до місця земного спочинку тих, хто поклав своє життя за волю України. Хвилиною мовчання віддали данину шани воїнам Українською повстанської армії, тричі прозвучав військовий салют, лягли квіти до підніжжя пам’ятного знаку борцям за незалежність нашої країни.

З палкими промовами, словами вітань звернулися до учасників та глядачів фестивалю Турійський селищний голова Олексій Безсмертний, перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук, директорка обласного науково-методичного центру культури Любов Рожнова та депутат Волинської облради Олександр Пирожик.

Свою творчість протягом кількагодинного пісенного марафону дарували глядачам аматорські колективи та солісти, які прибули з різних куточків нашої мальовничої Волині. На фестиваль завітали і два колективи з Львівщини, зокрема члени братства ветеранів імені Романа Шухевича «Нескорені». Чимало номерів на правах господаря представила Турійська громада. З повстанськими піснями виступили учасники народних аматорських колективів «Оксамит», «Народна криниця», «Срібниця», «Надвечір’я», «Сузір’я», «Троїсті музики», ансамбль народних інструментів, а також чоловічий ансамбль «Кант».

Усіх учасники фестивалю відзначили дипломами від організаторів цього патріотичного дійства: управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації; обласного науково-методичного центру культури; Турійської селищної ради; Турійського міського будинку культури; історико-культурного комплексу «Вовчак – Волинська Січ».

Колоритності фестивалю додавала виставка-продаж робіт майстрів Турійщини, а також зібрана бібліотекарями колекція старовинних вишитих картин та рушників. Усі бажаючі могли відвідати музей-криївку та музей українського побуту, помолитися у храмі Всіх святих землі української.

Пригощали учасників творчого заходу повстанським лісовим кулішем, який приготували працівники Турійського держлісгоспу та Боблівського старостату, а ще частували домашньою випічкою від завклубів та бібліотекарів громади. 

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024