Олесь Санін завершив зйомки історичного фільму «Довбуш»

03 Серпня 2021, 13:14
Фільм "Довбуш" Олеся Саніна ВІДЕО 2211
Фільм "Довбуш" Олеся Саніна

Масштабні бої, видовищні масові сцени, небезпечні трюки та мінімум комп’ютерної графіки: кінокомпанія Pronto Film завершила знімальний процес історично-пригодницького екшну «Довбуш» режисера Олеся Саніна.

Останній знімальний блок стрічки завершився наприкінці липня. Про це пише Нове українське кіно. 

До завершення фільмування картини, творці презентували офіційне backstage відео, створене на основі матеріалів цьогорічних зйомок. Це вже другий офіційний ролик зі знімального майданчика, представлений протягом тижня.

«Ми нарешті закінчили зйомки фільму. За весь тривалий період ми пройшли десятки штормів, але побачили неймовірні місця. Ми не спали десятки ночей, але дивувались неймовірним світанкам. Працювали з Акторами, яких Господь наділив талантом проживати вигадані нами життя. І щоразу дивувались їх перевтіленню у героїв, яких самі придумали, намалювали, одягнули, озброїли й поставили у кадр», — коментує режисер, співпродюсер та співсценарист фільму Олесь Санін.

Як розповідають творці на своїй офіційній сторінці у фейсбуці, локації цьогорічних кінозйомок «Довбуша», як і в попередні періоди фільмування стрічки, були дуже різноманітними: павільйони київської кіностудії імені О. Довженка, історико-архітектурна пам’ятка «Київська Фортеця», Національний музей народної архітектури та побуту України в с. Пирогово (Київ), с. Дерев’яне під Обуховим (Київська область), околиці села Микуличин на Івано-Франківщині, місто Збараж на Тернопільщині. Останній знімальний день проходив на натурному майданчику кіностудії Film.UA.

Протягом цього блоку загальна кількість знімальної команди склала близько 120 осіб. В масових сценах було задіяно понад 1500 осіб. Вони зіграли дуже широкий ряд персонажів стрічки, а саме музикантів, селян, міщан, купців, польських гусар, гренадерів, смоляків, гвардійців, жовнірів, артилеристів, монахів, лікарів, в’язнів, ремісників, шляхту тощо.

Фільмування відбувалось на природних локаціях (ліси, річка, полонина), в існуючих замках і фортецях, у відновлених будівлях та на побудованих з нуля декораціях.

Динамічний сюжет, масштабні бої, видовищні масові сцени, небезпечні трюки та мінімум комп’ютерної графіки: мало не усі вибухи й постріли у кадрі — справжні, — зазначають творці фільму.

За їх словами, на підготовку кожного екшн-епізоду йшло майже місяць: команда розробляла концепції трюків, проводили числені репетиції, тестувала різні технічні пристрої, підбирала спорядження, реквізит, страхувальні тросові системи тощо. Усе для того, щоб гарантувати безпеку не лише каскадерам, а й акторам. Бо деякі ризикові трюки герої стрічки виконували самостійно.

Офіційний backstage №1 зі зйомок фільму «Довбуш»: 

За сюжетом події стрічки відбуваються в Карпатах на початку XVIII століття. Жорстоке правління польської шляхти змушує гуцулів тікати в гори. Двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, опиняються поза законом і стають опришками. У пошуках помсти панам за вбивство батьків Довбушів, брати стають ворогами один одному. Один прагне грошей, другий – справедливості.

Гуцули починають повстання, яке очолює Олекса. Шляхта робить усе можливе, аби знищити Довбуша. Але він їх перехитрив. І розрослася легенда про карпатського лицаря. Легенда, що надихає покоління тих, хто бореться за свободу рідної землі. Про силу і любов Олекси Довбуша, про зраду і кривду. Про те, як він жив і як обманув смерть.

Ролі у стрічці виконують: Олекса Довбуш – Сергій Стрельников, Іван Довбуш – Олексій Гнатковський, Марічка – Дар’я Плахтій, Пшелуський – Матеуш Косьцюкевіч, Княгиня Яблуновська – Агата Бузек, Опришки – Петро Жирун, Павло Жирун, Дмитро Вівчарюк, Роман Ясиновський, Ростислав Держипільський, Дзвінчук – Олександр Мавріц.

Режисер: Олесь Санін (фільми «Мамай», «Поводир»). Продюсери: Максим Асадчий, Олесь Санін. Співпродюсер: Данило Біляк. Сценаристи: Пол Волянський, Олесь Санін, Василь Портяк, Максим Черниш. Оператор: Сергій Михальчук. Композитор: Алла Загайкевич. Художник-постановщик: Олександра Дробот, Юрій Григорович. Художники з костюмів: Гала Отенко, Марія Керо. Художник з гриму: Ірина Солодовська. Постановники трюків: Петро Треско, Руслан Горілий, Петро Жирун. Кастинг директор: Алла Самойленко.

Кінотеатральною дистрибуцією на території України займаються компанії Кіноманія та Film.UA Distribution. Стрічка створюється компанією Pronto Film за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Міністерства культури та інформаційної політики України. Права на показ фільму «Довбуш» придбав телеканал «Україна».

Фільм вийде на великих екранах вже восени 2021 року.

Офіційний трейлер:

Коментар
16/04/2024 Понеділок
15.04.2024
14.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром