Сайти Дубенського та Острозького замків адаптують для осіб з інвалідністю

29 Липня 2021, 12:34
Острозький замок 256
Острозький замок

Проєкт «Інклюзивні сайти історико-культурних заповідників Рівненщини WCAG 2.1» отримав підтримку Українського Культурного Фонду. Про це повідомляють на сайті Рівненської обласної ради.

Сайти музеїв оновлять відповідно до найновіших рекомендацій, що покликані забезпечити максимальний доступ до вебконтенту людям з інвалідністю (зір, слух, інтелектуальні комплексні порушення та синдром Дауна). Також адаптують науковий ресурс установ для програм екранного доступу та відеоконтент за допомогою тифлокоментаря та дубляжу жестовою мовою.

Читайте також: Фонди Заповідника Дубна поповнилися речами із костелу бернардинів

Впродовж 4,5 місяців проєкт реалізовуватиме громадська спілка Всеукраїнська ліга організацій осіб з інвалідністю по зору "Сучасний погляд" разом із партнерами: Державним історико-культурним заповідником міста Дубна та Державного історико-культурного заповідника міста Острога.

«Ми прагнемо реалізувати право на інформацію та доступ для людей з інвалідністю до української культури, яку презентують історико-культурні заповідники Рівненщини. Впродовж усього періоду втілення проєкту ми будемо проводити апробацію адаптованих сайтів людьми з інвалідністю. Для комфортнішого користування сайтами та контентом на них будемо приймати усі зауваження, рекомендації та пропозиції», –  підкреслюють автори проєкту.

Читайте також: В Острозі усі охочі дослідять ікони святих, що посміхаються

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024