Волинські дебатери взяли участь у масштабному навчанні-таборуванні

28 Липня 2021, 15:42
Учасники школи 237
Учасники школи

На Волині відбулася перша літня дебатна школа.

Сім днів, з 18 по 24 липня, на Ковельщині, поблизу Лукова, ГО « Брейншторм» спільно з КУ «Волинський обласний молодіжний центр» та Волинським осередком «Федерації дебатів України» провели масштабне навчання-таборування основам дебатної майстерності та дебатному менеджменту для новачків та досвідчених дебатерів. Про це Район.Луцьк інформують учасники школи.

Партнерами заходу стали Волинська ДОУНБ імені Олени Пчілки, Волинська обласна МАН та Студія Щастя Кулька-Булька. Понад 30 учасників та тренерів з Волині, Львова, Києва, Одеси та Івано-Франківська провели разом близько 50 годин тренінгів та інтерактивів з аргументації, контраргументації, підготовки промов, логіки, побудови структур, переговорів, позиціонування інформаційного продукту в соцмережах, управління дебатними клубами, ораторського мистецтва. 

Розглядали та застосовували на практиці «ні-концепції», «багаторівневі запитання», «трикутник Картмана» в переговорних поєдинках та переговорному процесі загалом. Тренерами виступали досвідчені дебатери та громадські діячі з Луцька, Одеси та Івано-Франківська. 

Це все «розбавляли» відпочинком, походами на глиняні кар’єри, спогляданням за неймовірним різноманіття тваринного світу Волині в підзорні труби, купанням та навіть міні майстер-класом з ліпки з місцевої глини. Захід такого типу на Волині відбувався вперше, хоча вже не раз ми приймали дебатні турніри всеукраїнського рівня та навіть Чемпіонат України з дебатів у 2019.

 Планується проведення таких шкіл щорічно для розширення дебатного руху а Волині та в Україні вцілому. 

Читайте також: У Луцьку борються за кубок України з пожежно-прикладного спорту

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024