Меморіал Героям Небесної Сотні та Воїнам АТО у Рівному: яким буде і коли спорудять

26 Липня 2021, 17:08
Спорудження меморіалу 219
Спорудження меморіалу

Проєкт Меморіалу Героям Небесної Сотні та Воїнам АТО місто планує розробити цьогоріч.

Про це Суспільному повідомив начальник управління капітального будівництва Рівного Володимир Ляшук.

Сам Меморіал у сквері поблизу приміщення облради, ймовірно, спорудять у наступному році.

«Журі, до складу якого входили архітектори та представники родин загиблих Героїв та воїнів АТО, відібрали ескіз наприкінці 2020 року. Зараз потрібно розробити проєкт, щоб його реалізувати», – пояснив Володимир Ляшук.

 На це міське УКБ уже отримало 600 тисяч гривень. 

«На сьогодні ведуться перемовини із Сергієм Григоровичем, який виграв конкурс. Оскільки він не є проєктантом і не має бажання робити проєктну документацію, то ведуться перемовини – як делегувати нам ці повноваження, щоб ми могли оголосити тендер на проєкт», – пояснює Володимир Ляшук.

Представники Героїв Небесної Сотні та Воїнів АТО після конкурсу двічі зустрічалися із членом журі, архітектором Дмитром Котляровим. Вони дискутували, як імплементувати Меморіал у навколишню забудову.

«У загальному ніби порозумілися. Швидше всього, що зв'яжемося з авторами проєкту, який посів друге місце, бо є ідея частково запозичити їхню концепцію, зі стіною», — зазначив Дмитро Котляров.

Зміни архітектор поки не конкретизує. Але начальник УКБ Володимир Ляшук не передбачає кардинальних відмінностей зовнішнього вигляду комплексу.

Цьогоріч місто планує провести тендер на проєкт, — уточнив начальник УКБ. Гроші на його реалізацію повинні затвердити депутати Рівненської міської ради. Скільки це коштуватиме місту, не уточнив. Але відбудеться це не раніше наступного року, — передбачає Дмитро Котляров.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024