О Острозі почали реалізовувати проєкт «Острозька академія: 445 років історії вищої освіти в Україні»

23 Липня 2021, 13:00
Склад організаторів проєкту 186
Склад організаторів проєкту

Музей історії Острозької академії став переможцем у програмі «Культура. Туризм. Регіони»(Лот «Локальний музей») від Українського культурного фонду. Керівником і засновником ініціативи стала Анастасія Хеленюк. Презентація проєкту відбулась 19 липня, а 20 липня його вже почали втілювати у життя.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Музею історії НаУОА.

В рамках проєкту планують повністю оновити експозицію, присвячену історії Острозької академії. 

«Попереду – велика робота, але ми сповнені енергії та натхнення. Ми розповідатимемо про діяльність академії у ширшому контексті – історії розвитку вищої освіти на українських землях. Символічно, що проект здійснюється у 445-ту річницю заснування Острозької академії», — пишуть у дописі.

У планах перенести локалізацію експозиції: перенести її з Центрального корпусу університету в Старомонастирський. У музеї розміститься дві експозиції.

У першій будуть висвітлювати історію заснування й діяльності навчального закладу в XVI-XVII ст. Також тут планують відтворити кабінет ректора академії Герасима Смотрицького. 

Другу експозицію присвятять феномену відродження Острозької академії та її новій історії. Новострворені експозиції доповнять 3D моделями, мультимедійними елементами та аудіогідами двома мовами. Так, вони стануть інтерактивними, сучасними, доступними і цікавими різним категоріям відвідувачів. 

Представити готовий проєкт планують у жовтні.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39