Ідеально для літнього читання: що радить книгоманам Свалявська бібліотека

22 Липня 2021, 17:30
Фото ілюстративне 667
Фото ілюстративне

Відпустка, канікули чи просто вихідні на природі будуть неповними без… книги. Свалявська публічна бібліотека, яка навіть у літню пору організовує цікаві виставки для своїх читачів, підібрала книги, які ідеально підійдуть для читання в найпрекраснішу пору року – літо.

1. Сельма Лаґерлеф «Сага про маєток»

У романі «Сага про маєток» шведської письменниці, лауреатки Нобелівської премії Сельми Лаґерлеф (1858–1940), йдеться передусім про кохання спадкоємця занепалого помістя й простої дівчини. Це почуття розвивається в них обох упродовж усієї оповіді, яка відзначається крутими поворотами сюжету, достовірністю в описі реалій Швеції ХІХ століття, вишуканою поетичністю й глибокою психологічністю.

2. Мілан Кундера «Безсмертя»

«Безсмертя» — інтелектуальний роман одного із найвизначніших письменників сучасності Мілана Кундери, книга про свободу й непереборний страх смерті, двозначність учинків та відвертість із собою, бажання залишити по собі слід і водночас знищити всі сліди.

Грайливий відрух руки немолодої жінки в басейні, наче помах крилець метелика, починає цей роман, міксуючи долі героїв і переплітаючи життя вигаданих персонажів із життями класиків світової літератури. Безсмертя можна означити єдиним помахом руки, але хтозна, чи той жест не сфальшований, підсвідомо не вкрадений у когось.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024