Кураторська екскурсія Зої Навроцької виставкою Георгія Хаджиоглова

01 Березня 2023, 11:20
Фото з відкриття виставки ВІДЕО 11984
Фото з відкриття виставки

Кураторська екскурсія мистецтвознавиці Зої Навроцької виставкою малярства і графіки художника Георгія Хаджиоглова, що експонується у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків у Луцьку.

Георгій Хаджиоглов це людина, для якої було девізом «мінімум слів, максимум сказаного». Для якого творчість була місією його життя. 

 

Художник багато переїздив за своє життя: народився на Одещині, у дитинстві жив на Донеччині, навчався в Одесі та Ленінграді, де й познайомився із лучанкою, майбутньою дружиною Галиною. Деякий час вже одружений митець мешкав у Росії, пізніше переїхав до Кишинева. Тривалий час з сім'єю мешкав у Молдові, потім настав тривалий одеський період, пізніше знову ленінградський, і у 80-х роках Георгій з сім'єю переїхав до Луцька. Та все ж наприкінці життя художник повернувся до Одеси, а закінчив своє життя в Петербурзі.

Твори, які презентовані на виставці у Луцьку, створені в Одесі. Багато робіт Георгія Хаджиоглова залишилися в Петербурзі. Попри прагнення родини забрати полотна в Україну, Росія нині заблокувала це вивезення. 

Читайте також: «Він постійно хотів зазирнути за горизонт»: у Луцьку відкрили виставку робіт Георгія Хаджиоглова

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024